Eltűnt kutyák megyeszerte
Utoljára módositva: 2017-01-03 18:08:31

A szilveszteri időszak rémisztő a kutyák számára, a legtöbbjük halálra rémül a petárdázástól, a házba, kamrába, pincébe kérezkedik, és sajnos elég sokan közülük a nyakukba veszik a világot.

Cézár, az egyéves amstaff szintén a petárdázás miatt tűnt el otthonról szilveszter éjjel

Idén is rengeteg kutya szökött el otthonról a szilveszteri petárdadurrogások, tűzijátékozás miatt, sajnos a gazdik hiába keresik őket. Az állatorvosok szerint ilyenkor addig meg sem állnak, míg szól a durrogás, sokszor csak olyankor állnak meg, amikor már olyan messzire jutottak otthonról, ahonnan már nem találnak haza. Ifj. Molnár Zsolt szatmárnémeti állatorvos szerint sok kutya halálát is leli az eszeveszett rohanásban, mert nem figyelnek, ezért kocsi alá szaladnak, de volt olyan is, hogy tó vagy folyó jegére futottak, ami beszakadt alattuk. Ész nélkül rohannak ilyenkor a megrémült állatok, szó szerint kiszaladnak a világból, erdőkben vagy a mezőn állnak csak meg, ahová már nem hallatszik el a petárdák hangja. Olyan stresszhelyzetbe kerülnek a lövöldözésszerű hang miatt, mutatott rá a szakember, hogy képesek azt a kerítést is átugrani, amelyiket korábban nem tették, vagy kiássák magukat olyan helyről, amelyik eddig szökésmentesnek bizonyult. A gazdik nem tudják, mi ilyenkor a jó megoldás, figyelmeztet Molnár, az eltévedt állatokat sajnos rossz helyen keresik. Internetes fórumokon, polgármesteri hivatalokban, szomszédoknál, ismerősöknél próbálnak az állat nyomára bukkanni, miközben a kutya hetedhét határon is túl lehet. A legjobb ilyenkor az eb állatorvosához fordulni, nála is bejelenteni az eltűnést, mert az állatorvos az állatba helyezett csip adatait beviszi az eltűnt kutyák nyilvántartásába. Ugyanez a megoldás a legjobb abban az esetben is, ha valaki elveszett kutyát talál, és annak olyan a viselkedése, hogy megengedi az állatorvoshoz szállítást, mert akkor a megtalált kutya adatai nyomán találhatnak rá a gazdira. Nem tudni pontosan, hány kutya menekül bele az ismeretlenbe a szilveszteri időszakban, a szatmárnémeti sintértelepet például másodikáig senki nem hívta, hogy nem találták-e meg a kutyáját. Aki a szatmárnémeti sintérek által befogott kutyák között keresné kedvencét, a polgármesteri hivatalt kell hívja a 0261807566-os telefonszámon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...