Elütötték a közlekedésrendészt
Utoljára módositva: 2019-08-21 19:12:49

A romániai közlekedési morálból kaptak ízelítőt magyarországi rendőrök: szemük láttára ütötték el ellenőrizni akaró kollégájukat.

A hazai közlekedési morál egyik legjellemzőbbje, hogy szinte nincs is — sajnos jól példázzák ezt a szerda délelőtt Máramarosban történt események is. A 18-as országúton, Farkasrév bejáratánál intett le ellenőrzés céljából egy gépkocsit a 44 éves közlekedésrendész, az autót nagy sebességgel vezető 38 éves bartfalvi férfi viszont szó szerint letarolta a közeget, majd megállás nélkül továbbhajtott — az ellenőrzési akcióban részt vevő, szakmai tapasztalatcserére érkezett magyarországi rendőrök legnagyobb döbbenetére.

A száguldozó sofőrt nem sokkal később sikerült azonosítani és előállítani, s ekkor derült ki, hogy nemcsak gyorshajtó, de ittas is: a szonda 0,17 mg/l alkoholszintet mutatott a leheletében, s valószínűleg ennek következtében veszítette el uralmát az autó, az irány és a helyzet fölött. A mindkét lábán többszörös törést, valamint súlyos koponya- és agysérülést szenvedett, válságos állapotban lévő közlekedésrendészt előbb a máramarosszigeti kórházba, majd onnan mentőhelikopterrel egy szakklinikára szállították.

A balesetről a rendőrszakszervezet is beszámolt közösségi oldalán, hozzátéve: „magyarországi kollégáink sajt szemükkel győződhettek meg róla, hogy nálunk harmadik világbeli dzsungeltörvények uralkodnak… de szomorú tanúság ez az eset mindazoknak, akik a terepen dolgozó rendőrök biztonságát, testi épségét veszélyeztető munkakörülményeket vitatták.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...