Elütötték a közlekedésrendészt
Utoljára módositva: 2019-08-21 19:12:49

A romániai közlekedési morálból kaptak ízelítőt magyarországi rendőrök: szemük láttára ütötték el ellenőrizni akaró kollégájukat.

A hazai közlekedési morál egyik legjellemzőbbje, hogy szinte nincs is — sajnos jól példázzák ezt a szerda délelőtt Máramarosban történt események is. A 18-as országúton, Farkasrév bejáratánál intett le ellenőrzés céljából egy gépkocsit a 44 éves közlekedésrendész, az autót nagy sebességgel vezető 38 éves bartfalvi férfi viszont szó szerint letarolta a közeget, majd megállás nélkül továbbhajtott — az ellenőrzési akcióban részt vevő, szakmai tapasztalatcserére érkezett magyarországi rendőrök legnagyobb döbbenetére.

A száguldozó sofőrt nem sokkal később sikerült azonosítani és előállítani, s ekkor derült ki, hogy nemcsak gyorshajtó, de ittas is: a szonda 0,17 mg/l alkoholszintet mutatott a leheletében, s valószínűleg ennek következtében veszítette el uralmát az autó, az irány és a helyzet fölött. A mindkét lábán többszörös törést, valamint súlyos koponya- és agysérülést szenvedett, válságos állapotban lévő közlekedésrendészt előbb a máramarosszigeti kórházba, majd onnan mentőhelikopterrel egy szakklinikára szállították.

A balesetről a rendőrszakszervezet is beszámolt közösségi oldalán, hozzátéve: „magyarországi kollégáink sajt szemükkel győződhettek meg róla, hogy nálunk harmadik világbeli dzsungeltörvények uralkodnak… de szomorú tanúság ez az eset mindazoknak, akik a terepen dolgozó rendőrök biztonságát, testi épségét veszélyeztető munkakörülményeket vitatták.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...