Elválik a meleg püspök
Utoljára módositva: 2014-05-05 16:24:01

Gene Robinson, az amerikai Episzkopális Egyház első, melegségét nyíltan vállaló püspöke bejelentette, hogy elválik házastársától, akivel 25 évet töltött együtt.

Robinson a Daily Best honlapon arról írt, hogy „örökre hálás lesz” férjének, Mark Andrew-nak, de a válás részleteit nem osztotta meg — közölte a BBC News. A pár 2008-ban kötött házasságot egy privát ceremónián New Hampshire-ben, és miután az állam elfogadta az azonos neműek házasságáról szóló törvényt, házasságuk hivatalossá vált. Gene Robinson New Hampshire-i püspöki kinevezése 2003-ban az egész anglikán közösséget megosztotta. Az Egyesült Államokban a túl liberálisnak tekintett szemlélet elleni tiltakozásul több száz parókia szakadt el az Episzkopális Egyháztól – az anglikanizmus amerikai ágától — és új Anglikán Egyházat alapítottak Észak-Amerikában. A püspök az LGBT — leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű – közösség jogainak szimbólumává és az egyenlő házasság szószólójává vált. Levelében a 2012-ben hivatalától visszavonult püspök bevallotta: „nem sokat segít rajta”, hogy tudja, a meleg és leszbikus párok életében és kapcsolatában ugyanolyan bonyodalmak és nehézségek adódnak, mint a heteroszexuális házasságokban. Ugyanakkor hangsúlyozta: nem rendült meg a hite a házasságban, amiért elválik attól, akit hosszú időn át szeretett, és válásuk után is szeretni fog. „A szerelem tovább tarthat akkor is, ha a házasság már nem” — írta. A 66 esztendős Robinson püspök korábban egy nővel kötött házasságot, akitől két gyermeke született. 1985-ben békésen váltak el egymástól Robinson homoszexualitása miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...