Élvonalban a röplabdázó lányok
Utoljára módositva: 2014-06-24 17:36:19

Hazai pályán, a Volei Club Unic Piatra Neamţ ellen játssza majd történelme első élvonalbeli mérkőzését a szatmárnémeti női röplabdacsapat, a Szatmárnémeti VSK–ADEP, amely október 15-én debütál majd az A1–osztályban. Azelőtt kupameccseket rendeznek.

A szatmári lányok hatalmas lehetőség előtt állnak: a többnyire kadett korosztályos röplabdázók felnőtt élvonalban játszhatnak

A Román Röplabda–szövetség meghívta a Szatmárnémeti VSK–ADEP női csapatát a hazai élvonalbeli bajnokságba, miután az A1–osztályos újonc Ştiinta Miroslava Iaşi visszalépett.

Mint ismeretes, a többnyire kadett korosztályos lányokkal felálló szatmári együttes a másodosztály Nyugati Csoportjának a második helyén zárt, majd harmadik lett az élvonalbeli osztályzón. A moldovai együttes, illetve a Kolozsvári CS Universitatea szerzett A–osztályos szereplési jogot. A kincses város csapata természetesen megtartotta helyét, viszont Iaşi visszalépett, vélhetően anyagi helyzetére vonatkozóan. A városnak ugyanis még van egy csapata az A1–osztályban, az ACS Penicilina Iaşi a tizedik helyen zárt.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mint ahogy annak is, hogy a klub vezetősége támogat – mondta Adrian Pricop edző. – Szükség van a játékoskeret megerősítésére, hiszen az a cél, hogy megőrizzük helyünket az élvonalban. Sajnos, az értékesebb hazai röplabdázó lányokat már szerződtették, így külföldről kell hozni legalább három játékost. Már felvettem a kapcsolatot egy ukrajnai edzővel, aki a segítségéről biztosított. Ugyanakkor a hollandiai kapcsolataimat felhasználva egy macedóniai trénerrel is tárgyaltam, aki évek hosszát dolgozott Szerbiában. Szerintem nem lesz gond egy ütőképes csapatot felállítani. Ez egy hatalmas esély számunkra, még soha nem volt Szatmárnémetinek élvonalbeli röplabdacsapata. Kár lett volna elszalasztani az adott lehetőséget” – tette hozzá Pricop. A játékoskeret megerősítéséhez, illetve az élvonalbeli bajnokságban való szerepléshez azonban több pénzre van szüksége az együttesnek. A tréner elmondta, hogy 750–800 ezer lejes költségvetéssel lehet az élvonalba maradni. „Az az álmom, hogy két–három év múlva egy olyan csapatot építsek Szatmáron, amelyben csak romániai játékosok játszanak. Egyelőre a bennmaradás a cél, utána lehet szó egy jobb helyezésről” – nyilatkozta a tréner.

A román föderáció egyébként már közölte az női A1–osztály és a Román Kupa menetrendjét is. A kupasorozat első fordulójának első mérkőzését október 4-én játssza a VSK a Lugosi CSM otthonában, rá egy hétre rendezik a visszavágót a Both Katalin Sportteremben, október 15-én pedig az első bajnoki fordulóban hazai pályán játsszanak a lányok a Volei Club Unic Piatra Neamţ ellen. Amennyiben a VSK továbbjut a kupasorozatban, akkor jövő év január 10-én és február 18-án a Marosvásárhelyi CSU Medicina CSS lesz az ellenfél oda–visszavágó párharcban, az első mérkőzést Vásárhelyen rendezik.

Az A1–osztályos bajnokságban résztvevő csapatok

Bákói CS Ştiinţa (címvédő), ACS Penicilina Iaşi, Bukaresti CS Dinamo Romprest, Lugosi CSM, Bukaresti CSM, Szatmárnémeti VSK–ADEP, VC Unic Piatra Neamţ, CSM Târgovişte, Marosvásárhelyi CSU Medicina CSS, Kolozsvári CSU, SCM U Craiova, Balázsfalvi CS Volei Alba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...