Elzavarnák a Drum Inservet
Utoljára módositva: 2019-02-19 11:03:50

Van lehetőség arra, hogy a várost legkevésbé hátrányosan érintő formában bontsák fel a kivitelezési szerződést a szatmárnémeti Decebal hídon évek óta szerencsétlenkedő útjavító céggel.

Véglegesnek látszik a szatmárnémeti városvezetés döntése, hogy felbontsa a hat évvel ezelőtt kötött szerződést a Decebal hidat jól felújítani nem tudó céggel; Maskulik Csaba városmenedzser szerint egyértelmű, hogy nem lehet folytatni a szerződéses viszonyt a céggel. Hat év sem volt elég a cégnek arra, hogy elvégezze, amit annak idején felvállalt, mutatott rá Maskulik, a hídlábazatot és -aljzatot nem pucolták be még most sem, és úgy látszik, a lépcsők felújítására is hiába várunk.

„Több szakértői vizsgálat is kimutatta, hogy vízelvezéssel kapcsolatos baj van a hídtest betonozásával: amikor a nyolcvanas években csinálták, nem vasalták be jól, emiatt rosszul reagál a nedvességre, fagyásra, ezért jelennek meg egyes helyeken gödrök az aszfaltban. Ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy olyan helyeken is jelentek meg gödrök, ahol nem hibás az alapozás, ezek esetében technológiai mulasztásra gyanakszunk (rosszul lett az aszfalt lefektetve — szerk. megj.), miután a két, egymástól független helyről is kikért szakvélemény azt állítja, az aszfalt maga az ilyen helyeken elvárt minőségben készült” — mondta Maskulik.

 

El nem végzett munkálatok

 

A Drum Inserv vezetése 9 millió lejre aspirál a szatmárnémeti szerződés teljesítése nyomán, ennyiért vitte el 2013-ban a közbeszerzést, de a város természetesen nem akarja a teljes összeget kifizetni, amíg van olyan fázis, ami nincs elvégezve, illetve mert nincs megelégedve a munka minőségével és tempójával. Maskulik elég hosszan tudta volna sorolni, mi nem jó a Decebal hídon, de csak pár, nagyobb fontosságú dolgot említett: nem újították fel a lépcsőket; nem burkolták a híd-aljzatot; nem csináltak meg bizonyos vízelzárásokat; több, hibásnak talált munkát sem csináltak meg újra jól; a felszólítás ellenére például nem akadályozták meg szeptemberben, hogy tavaszra gödrök jelenjenek meg a híd úttestjében. Nemcsak hogy fel lesz bontva a szerződés a céggel, jelentette ki Maskulik, de a mulasztások, a rossz minőségű munka és a késlekedések miatt kártérítést is fognak kérni a kivitelezőtől és a tervezőtől egyaránt. Mielőbb lépni fog a város ebben az ügyben, szögezte le a városmenedzser, mert minden perc drága, mielőbb rendbe szeretnék tenni a hidat és pontot tenni a beruházás ügyének a végére.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...