Embercsempész vezette a népes menekült-csoportot
Utoljára módositva: 2020-01-17 09:26:20

Január 15–én este, valamivel 21 óra után a nagykárolyi és szatmárnémeti határrendészek járőregysége állította meg ellenőrzés céljából az egyik községi úton, alig 400 méterre a zöldhatártól azt a romániai rendszámú Dacia Lodgyt, amelyet a 26 éves, Argeş megyei B. A. vezetett — s amelynek utasterében nem kevesebb mint 15 felnőtt és gyermek szorongott.

Mivel semmi nem igazolta sem a gépkocsi, sem az illetők jelenlétét a helyszínen, bekísérték őket a határrendészet székhelyére, ahol kiderült, hogy a hét, 19 – 46 év közötti felnőtt és a nyolc, 1 – 14 év közötti gyermek közül tizennégyen Szíriából, egyikük pedig Irakból érkezett, s valamennyien igényelték már a romániai menekültstátuszt. A kihallgatások során kiderült az is, hogy B. A. — természetesen csinos összeg fejében — vállalta: elkalauzolja a nagycsaládot a a román – magyar zöldhatárig s ott az éj leple alatt szélnek ereszti őket (mit sem törődve a népes gyermekcsapattal); menjenek át ahogy tudnak a schengeni-övezetbe, s onnan tovább, annak valamelyik nyugat-európai országába.

A hatóság a külföldi állampolgárok ellen illegális határátlépés kísérletének vádjával indított eljárást, majd a Menedékjog-igénylők Regionális Központjában irányította őket; B. A. ellen embercsempészés vádjával indítottak eljárást, 24 órára előállították, a Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészség ügyésze pedig javasolta előzetes letartóztatásba helyezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...