Emelkednek a díjak, de van nagyobb baj is
Utoljára módositva: 2019-07-30 20:32:21

A hulladékgazdálkodás kérdésköre volt a kedden megtartott nagykárolyi rendkívüli tanácsülés fajsúlyos témája. Vélhetően a nyári szabadságolások okán igen kevesen, ám a kvórumhoz még éppen elegendően voltak jelen.

Végül hosszasabb tanakodás nélkül egyöntetű döntés született az emelésről. Nyolc év óta ez az első díjszabásnövelés, amely lényegesen kisebb, mint amennyit a szolgáltató igényelt. A határozat értelmében a magánszemélyek fejenként 5,9 lejt fizetnek havonta, míg a jogi személyek köbméterenként 88,48 lejt. Az amúgy rövid tanácskozáson elhangzott, hogy rövidesen megváltoznak ezek a feltételek is. Például nem személyenként kell majd szerződni a szolgáltatóval, hanem lakcímenként. Ez főként a tömbházak esetében jelenthet gondot, hiszen kizárólag lakóközösségekkel lehet majd szerződnie a hulladék elszállítására vállalkozónak. Ellenben Nagykárolyban továbbra sincsenek lakótársulások… A szelektív hulladékgazdálkodásra is óhatatlanul át kell állnia a városnak, hiszen már csak anyagi szempontból is kötelező ezt megtenni — az ömlesztett szemét elszállítása ugyanis sokkal drágább, és ennek költsége emelkedni fog. Elhangzott továbbá, hogy a szolgáltatás minősége továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után… A városvezetőség igyekszik egyeztetni a szolgáltatóval — egyeztek meg.

Egy kézilabda-emlékverseny megtartásának céljára idén is bérmentve biztosítanak sportcsarnokokat; egy új közterületi terasz létesítésére is rábólintott a testület, és a városi kórház költségvetését is kiigazították a negyedórányi tanácskozás során.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...