Emelkednek a díjak, de van nagyobb baj is
Utoljára módositva: 2019-07-30 20:32:21

A hulladékgazdálkodás kérdésköre volt a kedden megtartott nagykárolyi rendkívüli tanácsülés fajsúlyos témája. Vélhetően a nyári szabadságolások okán igen kevesen, ám a kvórumhoz még éppen elegendően voltak jelen.

Végül hosszasabb tanakodás nélkül egyöntetű döntés született az emelésről. Nyolc év óta ez az első díjszabásnövelés, amely lényegesen kisebb, mint amennyit a szolgáltató igényelt. A határozat értelmében a magánszemélyek fejenként 5,9 lejt fizetnek havonta, míg a jogi személyek köbméterenként 88,48 lejt. Az amúgy rövid tanácskozáson elhangzott, hogy rövidesen megváltoznak ezek a feltételek is. Például nem személyenként kell majd szerződni a szolgáltatóval, hanem lakcímenként. Ez főként a tömbházak esetében jelenthet gondot, hiszen kizárólag lakóközösségekkel lehet majd szerződnie a hulladék elszállítására vállalkozónak. Ellenben Nagykárolyban továbbra sincsenek lakótársulások… A szelektív hulladékgazdálkodásra is óhatatlanul át kell állnia a városnak, hiszen már csak anyagi szempontból is kötelező ezt megtenni — az ömlesztett szemét elszállítása ugyanis sokkal drágább, és ennek költsége emelkedni fog. Elhangzott továbbá, hogy a szolgáltatás minősége továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után… A városvezetőség igyekszik egyeztetni a szolgáltatóval — egyeztek meg.

Egy kézilabda-emlékverseny megtartásának céljára idén is bérmentve biztosítanak sportcsarnokokat; egy új közterületi terasz létesítésére is rábólintott a testület, és a városi kórház költségvetését is kiigazították a negyedórányi tanácskozás során.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...