Eminescu-versek a Refiben
Utoljára módositva: 2014-01-31 09:01:48

A Református Gimnáziumban magyar diákok számára rendeztek Eminescu-versenyt.

 

A refisek Esthajnalcsillag-előadása

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban csütörtökön negyedik alkalommal rendeztek megyei Eminescu-versenyt magyar anyanyelvű diákok számára. A szervezők nevében Vass Mária, a Református Gimnázium aligazgatója köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta, hogy Eminescu költészete nélkül valamennyien szegényebbek lennénk. Minden év januárjában a figyelem Mihai Eminescu életműve felé fordul, így van ez a Refiben is, ahol negyedik alkalommal szerveznek megyei versenyt. Dr. Natalia Boloş román szakos tanfelügyelő elismerően szólt a magyar középiskolák tanulóiról, akik minden évben jól szerepelnek az Eminescu-szavalóversenyeken. Köszönhető ez annak, hogy az iskola két igazgatója irodalom szakos, és fontosnak tartják a román nyelv és irodalom megismertetését a magyar gyerekekkel.

 

Díjak

Versmondás: V–VIII. osztályosok — 1. hely: Varga Gabriella (Refi), 2. hely: Nagy Botond és Doroghi Jenifer (Refi), 3. hely: Suciu-Győri Cristina (Hám János). Líceumok — 1. hely: Gerényi Dalma (Hám János), 2. hely: Rappert Balázs (Hám János), 3. hely: Pengász Attila (Hám János).

Megzenésített versek V–VIII. osztályosok — 1. hely: Scheiti Krisztína Mária, Pleifer Melany, Szép Bence és Sultész János Lehel (csoport a Hám Jánosból), 2. hely: Putovici Aliz, Nagy Anita és Vitéz Júlia (csoport a nagykárolyi Elméleti Líceumból), 3. hely: Gaja Dalma, Pongrácz Henrietta és Varga Nikolette (csoport a nagykárolyi Elméletiből).

A színi kategóriában a Református Gimnázium részletet adott elő az Eshajnalcsillagból.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...