Emlőbetegségek komplex vizsgálata
Utoljára módositva: 2020-01-22 10:07:50

Újabb kiváló szakemberrel bővült a szatmárnémeti Korall Klinikán rendelő orvosok sora: dr. Dinya Tamás, a Debreceni Egyetem Sebészeti Klinikájának tanársegédéhez, sebész és onkológus szakorvoshoz bármilyen sebészeti-emlősebészeti problémával fordulhatnak a szatmáriak.

Azok a szatmáriak, akik kellemes, családias légkörű, összehangolt ellátás keretében szeretnék kivizsgáltatni egészségügyi problémájukat, aligha találnak erre megfelelőbb intézményt, mint a Korall Klinika. A klinika legfontosabb célja, hogy mindig a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa a betegeinek, az ügyintézés gyors és rugalmas legyen, emellett pedig igyekszik támogatni a fiatal és tehetséges orvosokat. A friss, dinamikus szatmári tehetségek mellett olyan magyarországi és szatmárnémeti orvosokkal működik együtt, akik igyekeznek minden szakágban a legteljesebb szolgáltatást nyújtani, egyúttal pedig időről időre bővíti szolgáltatásait.

Most újabb kiváló orvossal bővült a szakemberei csapata: dr. Dinya Tamás sebész és onkológus szakorvossal, akihez bármilyen sebészeti-emlősebészeti problémával fordulhatnak a szatmáriak.

Dr. Dinya Tamás Magyarországon, a Debreceni Egyetem Sebészeti Klinikáján dolgozik egyetemi tanársegédként. Immár tizenkilenc éve foglalkozik gyógyítással, az érdeklődése fokozatosan a sebészi onkológiára, azon belül is az emlőbetegségek komplex kezelésére irányult. A gyógyítás mellett részt vesz az egyetem oktatói és kutatói életében magyar és angol nyelven egyaránt. Az egyetemen Sebészi Onkológia címmel kreditpontos kurzust tart orvostanhallgatóknak, emellett több oktatási bizottság munkájában részt vesz. A Magyar Sebész Társaság és a Magyar Onkológusok Társaságának tagja.

„Az emlő betegségei a hölgyek körében az egyik leggyakrabban előforduló egészségügyi problémának számítanak. Fiatalkorban inkább a jóindulatú elváltozások, ciszták, gyulladásos és hormonális eredetű kórképek a jellemzők, míg a kor előrehaladtával már egyre inkább gondolni kell a rosszindulatú emlőbetegségekre is. Szomorú statisztikai adat, hogy a fejlett országokban átlagosan minden 8–10. hölgyben kialakul élete során az emlőrák. Az viszont már sokkal örvendetesebb tény, hogy szinte az összes rosszindulatú daganat közül az emlőrák gyógyítható a legeredményesebben” — emelte ki lapunknak a most már Szatmárnémetiben is rendelő szakember.

A sebész-onkológus szerint erre a betegségre különösen igaz, hogy minél korábbi stádiumban kerül felismerésre, annál nagyobb esély van a teljes gyógyulásra. Az emlőbetegségek diagnosztikája és kezelési lehetőségei rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban, és az esetleges műtéti beavatkozás sem jelent már feltétlenül egyet az emlő elvesztésével vagy torzulásával. „Amennyiben emlőfájdalomtól szenved, még inkább, ha az emlőjében csomót tapint, vagy akár csak más formájúnak, méretűnek, tapintatúnak érzi, mint korábban, ne halogassa az emlősebészeti kivizsgálást! Bármilyen emlővel kapcsolatos problémával vagy időszakos jelleggel szűrővizsgálat céljából forduljon hozzám bizalommal!” — hangsúlyozta dr. Dinya Tamás. Azt is hozzátette azonban, hogy emlőplasztikai, szépészeti beavatkozásokkal nem foglalkozik, de konzultációban, a megfelelő plasztikai sebész megtalálásában segítséget tud nyújtani ilyen esetben is.

A Korall Klinikán korszerű ultrahangkészülék segítségével és laborháttérrel az emlőbetegségek teljes körű diagnosztikáját végzik. Amennyiben olyan képalkotó vizsgálatra, mintavételre vagy éppen műtői hátteret igénylő sebészi beavatkozásra van szükség, amely helyben nem áll rendelkezésre, azt a legrövidebb időn belül a páciensek igényei szerint megszervezik. Az emlősebészeti szakrendelésen teljes diszkréció mellett, barátságos környezetben várja személyre szabott konzultáció, komplex kivizsgálás vagy akár kisebb, ambuláns beavatkozások elvégzése céljából a pácienseket a szakember.

Az emlőbetegségek mellett bármilyen általános sebészeti vagy hasi onkológiai problémával, panasszal is dr. Dinya Tamáshoz fordulhatnak a szatmáriak. „Legyen szó konzultációról, kivizsgálásról vagy akár szemölcsök, anyajegyek, zsírdaganatok eltávolításáról, esetleg sebellátásról, varratszedésről, tályogok megnyitásáról, ambuláns körülmények között, a legnagyobb odafigyeléssel teszek meg mindent, hogy orvosoljam problémáját. Bármilyen sebészeti-emlősebészeti problémája támadt, forduljon hozzám bizalommal a Korall Klinikán beinduló új rendelésemen!” — mondta a szakember.

További információkért forduljanak bizalommal a klinika munkatársaihoz a 0361.412.037-es telefonszámon, vagy látogassanak el az intézménybe, az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alá, illetve megtekinthetik a klinika weblapját, a www.clinicakorall.ro oldalt is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...