Enyhén nőtt a munkanélküliség
Utoljára módositva: 2012-04-18 06:31:13

Az elmúlt esztendőben hazánkban 7,4 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, tehát átlagosan 730 ezer állás nélküli személyt tartottak nyilván a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségek.

 

Nőtt a munkanélküliség

Az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a lakosság foglakoztatásának növelése érdekébe több tanfolyamot is szervez, hogy a munkavállalók megfeleljenek a munkaerő-piaci elvárásoknak. Ezen erőfeszítések ellenére 2011-ben 7,4 százalékos volt a munkanélküliségi arány, mely az előző évhez képest 0,1 százalékos növekedést jelent, derül ki az Országos Statisztikai Hivatal által közzétett adatokból. 2011-ben 730 ezer munkanélküli személyt tartottak nyilván, a legnagyobb arányú állásnélküliség a 15 és 24 év közöttiek körében volt, az ő esetükben minden negyedik személy az álláskeresők táborát erősíti. A szakképzetlenek körében 8,1 százalékos – az országos átlag fölött –, a középfokú végzettséggel rendelkezők körében 7,3 százalékos, míg a felsőfokú végzettségűek körében 5,1 százalékos a munkanélküliség. A jelenleg állást kereső személyeknek jó hírrel is szolgál a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM), hiszen április 27-én általános állásbörzét szerveznek Szatmárnémetiben a Szakszervezetek Művelődési Házában. Ezt megelőzően április 25-én és 26-án Szebenben szerveznek börzét vendéglátóipari területen, ahol a külföldi gyorséttermek 60 romániai személyt alkalmaznának, szakképesítéstől függően havi 1200-2000 euró közötti fizetésért (szállást is biztosítanak). Bővebb információt az AJOFM Ion Ghica utca 36. szám alatti székházában kaphatnak.

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...