Épül a tűzoltógarázs
Utoljára módositva: 2019-10-22 16:25:14

Október elején kezdték el építeni Lázáriban, a polgármesteri hivatal mögötti területen azt az épületet, amelyikben a helyi önkéntes tűzoltók oltóautóját fogják tartani.

Lengyel István lázári polgármester elmondta, hogy úgy tervezték, hogy nem csak a tartálykocsi fog ebbe beférni, de a tűzoltószivattyúnak és a szintén beavatkozások ellátására kialakított Dacia Dusternek is lesz ebben hely. Minden egyéb olyan felszerelés is be fog ebbe férni, amiket a helyi önkéntes tűzoltók használnak.

Az idő nagyon kedvező az építési munka elvégzésére, a polgármester szerint november közepére-végére készülhetnek el teljesen a munkával. Az építési tervek szerint a betonalapra vasszerkezetet szerelnek, s ez tartja majd az előregyártott és szigetelt, falakként szolgáló lemezeket; az épület földszintes lesz, és mintegy 120 négyzetméter alapterületű.

Az épület megépítésének az ára 217 ezer lej, ezt teljes egészében a község saját költségvetéséből fedezik, a lázári tanács egyhangúlag hagyta jóvá még év elején ezt a beruházást. A község még 2015-ben nyert fejlesztési támogatást sürgősségi helyzetekben való beavatkozást ellátó felszerelésekre, a tűzoltókocsi és az egyéb eszközök azóta várják, hogy közös tető alá kerüljenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...