Épülgetnek a piknikezőhelyek
Utoljára módositva: 2014-05-01 08:54:19

Szatmár megyében 16 településen tervezik azt, hogy még idén kialakítanak egy piknikövezetet. A pihenők létrehozását törvény írja elő.

 

A prefektúra adatai szerint megyénkben összesen 16 település készül idén piknikövezet kialakítására. Mint ismeretes, a pihenőhelyek létrehozása kötelező, két évvel ezelőtt foglalták törvénybe, hogy minden településen ki kell alakítani egy olyan területet, ahol kulturált körülmények között tölthetik idejüket a természetbe vágyók. Azt is meghatározták, hogy milyen minimális felszereltséggel kell rendelkezniük a piknikövezeteknek — kell lenniük bennük tűzhelyeknek, mobil vécével is el kell látni őket, a tűzoltó-felszerelés is elengedhetetlen, valamint szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukákat is kell biztosítaniuk az önkormányzatoknak, megoldva azt is, hogy ezeket időnként ürítsék. A létesítmények felügyelete is az önkormányzatok feladatkörébe tartozik. Amennyiben az önkormányzatoknak sikerül terveiket kivitelezni, év végéig lesz piknikövezet Sárközújlakon, Avasfelsőfaluban, Erdődön, Egriben, Szamosdobon, Berekszón, Börvelyben, Szakácsiban, Mikolában, Kaplonyban, Fényen, Apában, Csaholyban, Nagytarnán, Krasznabélteken és Avasújfaluban, melyek összterülete eléri a 20 hektárt. A követelményeknek megfelelő szabadidős övezet jelenleg csak Mezőpetriben van, melyet a helyi önkormányzat korábban alakított ki egy pályázat keretében. Két településen kezdték eddig meg a munkát – az avasfelsőfalui önkormányzat három helyszínt jelölt ki, ahol már dolgoznak, kettőt Máriavölgyén és egyet a Luna-forrásnál. Sárközújlakon szintén három létesítmény készül — egy a település központjában, egy az erdő szélén és egy az adorjáni halastónál. A prefektúra tájékoztatása szerint az elkövetkezőkben a megyei környezetvédelmi őrszolgálat ellenőrzi majd, hogy az egyes települések önkormányzatai eleget tesznek-e a pikniktörvényben foglaltaknak, azaz hogy kialakítják-e a standardoknak megfelelő üdülőhelyeket.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...