Épülhet a Somos szabadidőpark
Utoljára módositva: 2018-09-19 11:41:53

Három év múlva egy nagyszerűen kihasználható, modern szabadidőparkkal gyarapodik Nagykároly, nyilatkozta lapunknak Kovács Jenő, a város polgármestere annak kapcsán, hogy hétfőn aláírták az új nagykárolyi szabadidőpark megvalósításáról szóló projektet.

A Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében valósul meg a következő hónapokban a Somos szabadidőpark. A projekt összértéke 11,95 millió lej, amelyből a nagykárolyi önkormányzat saját hozzájárulása 2%, azaz 239 000 lej. A projekt révén rendezik a Somos elnevezésű városrészt, amely jelenleg igencsak elhanyagolt — szemétkupacok találhatók a mocsaras, 46 000 négyzetméternyi területen. A projekt átfogó célja a 46 010 négyzetméteres, Nagykároly municípium területén található, Somos gödör elnevezésű terület 2021-es évig történő megújítása és újrafelhasználása, illetőleg a terület átalakítása egy szabadon felkereshető közösségi parkká. A pályázat megvalósításának határideje: 2022. március 31.

A Somos szabadidőpark körül egy kis erdőt is kialakítanak, így a mostani üres, gazzal és sással benőtt terepet egy hasznos és a szemnek is kellemes látványt nyújtó pihenőövezet váltja fel.

„Új zöldövezetet alakítunk itt ki, ahol a fás rész jól kiegészülve megfér a szabadtéri programok eltöltésére kijelölt területtel. Szabadtéri sporteszközök is lesznek, valamint helyet kapnak itt a testi-lelki felüdülést és kikapcsolódást szolgáló eszközök is. Nagyon reméljük, hogy jövő tavasszal elkezdik a kivitelezést, és a megadott hároméves határidőn belüli időszakban sikerül befejeznie a munkát a licitet megnyerő cégnek.

A kivitelezés első lépésében megtisztítják a Somost a gaztól és az elburjánzott növényzettől, lebontják a betonkerítést, kialakítják a kanalizálást, valamint létrehozzák azt az utat, ahonnan megközelíthető lesz ez a szabadidőpark. Megújul a növényzet is, mintegy 41 409 négyzetméternyi területen nagy méretű növényeket ültetnek ki, legalább 700 darabot, 300 darab közepes méretűre növőt, valamint 65 kisméretű növényt, és legalább 5600 darab virág földbe helyezésével színesítik a környezetet. Allék, gyalogos utak, ösvények, futópálya, játszóterek, a mozgássérültek szabadidős mozgását segítő részek, valamint ivókutak kialakítása is szerepel a projektben. A terület állapotát térfigyelő rendszer kiépítésével igyekeznek még jobban megőrizni, hogy sokáig használhassák a nagykárolyiak.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...