Erdély Övét szerezte meg Gáspár Szilárd
Utoljára módositva: 2014-07-28 12:03:38

Nemzetközi félprofi versenyen bizonyult a súlycsoportja legjobbjának a szatmárnémeti ökölvívó, Gáspár Szilárd. A képzőművészetet is tanuló sportoló hétvégén Rómában lép szorítóba.

Gáspár Szilárd (pirosban) keze a magasban a német srác elleni meccs után

A szatmárnémeti születésű Gáspár Szilárd nyerte meg Erdély Övét a Kolozsváron rendezett nemzetközi torna 60 kilós súlycsoportjában. A Szatmárnémeti Unio SK egykori ökölvívója – aki a képzőművészeti egyetem hallgatója a kincses városban, közben a helyi Városi Sportklubnál folytatja sportolói pályafutását is – a Nemzetközi Ökölvívó Egyesület (AIBA) égisze alatt rendezett háromnapos félprofi versenysorozat első mérkőzésén egy magyarországi ellenfelet vert egyértelmű pontozással, majd németországi öklöző ellen vívta ki az aranyérmet és a vele járó bajnoki övet.

„Kemény, bunyós ellenfél volt a németországi srác. Ésszel kellett küzdjek, de végül azt játszottam, amit szeretek. Provokáltam és rákényszerítettem a hibákra, és mindegyik menetben bevittem neki egy ellentámadást, amit nagyon értékeltek és pontoztak a bírók. Nagyon jó meccs volt, jól éreztem magam és természetesen örülök ennek az újabb sikernek” – tette hozzá a súlycsoport hazai legjobbjai közé tartozó 23 éves szatmári srác.

A megmérettetésen egyébként a Németország és Magyarország válogatott ökölvívói mellett a Moldovai Köztársaság küldte el legjobbjait, szorítóba léptek Románia junior korosztályos válogatottjának bokszolói, illetve tizenöt hazai egyesület sportolói. Szilárd a kolozsvári válogatottat képviselte, ma pedig Románia tíz legjobb felnőtt ökölvívójával együtt utazik Rómába, ahol hétvégén egy olasz–román meccset fognak rendezni. „Jól érzem magam, remélem itt is ki tudom hozni a legjobbat” – folytatta a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...