Erdély Övét szerezte meg Gáspár Szilárd
Utoljára módositva: 2014-07-28 12:03:38

Nemzetközi félprofi versenyen bizonyult a súlycsoportja legjobbjának a szatmárnémeti ökölvívó, Gáspár Szilárd. A képzőművészetet is tanuló sportoló hétvégén Rómában lép szorítóba.

Gáspár Szilárd (pirosban) keze a magasban a német srác elleni meccs után

A szatmárnémeti születésű Gáspár Szilárd nyerte meg Erdély Övét a Kolozsváron rendezett nemzetközi torna 60 kilós súlycsoportjában. A Szatmárnémeti Unio SK egykori ökölvívója – aki a képzőművészeti egyetem hallgatója a kincses városban, közben a helyi Városi Sportklubnál folytatja sportolói pályafutását is – a Nemzetközi Ökölvívó Egyesület (AIBA) égisze alatt rendezett háromnapos félprofi versenysorozat első mérkőzésén egy magyarországi ellenfelet vert egyértelmű pontozással, majd németországi öklöző ellen vívta ki az aranyérmet és a vele járó bajnoki övet.

„Kemény, bunyós ellenfél volt a németországi srác. Ésszel kellett küzdjek, de végül azt játszottam, amit szeretek. Provokáltam és rákényszerítettem a hibákra, és mindegyik menetben bevittem neki egy ellentámadást, amit nagyon értékeltek és pontoztak a bírók. Nagyon jó meccs volt, jól éreztem magam és természetesen örülök ennek az újabb sikernek” – tette hozzá a súlycsoport hazai legjobbjai közé tartozó 23 éves szatmári srác.

A megmérettetésen egyébként a Németország és Magyarország válogatott ökölvívói mellett a Moldovai Köztársaság küldte el legjobbjait, szorítóba léptek Románia junior korosztályos válogatottjának bokszolói, illetve tizenöt hazai egyesület sportolói. Szilárd a kolozsvári válogatottat képviselte, ma pedig Románia tíz legjobb felnőtt ökölvívójával együtt utazik Rómába, ahol hétvégén egy olasz–román meccset fognak rendezni. „Jól érzem magam, remélem itt is ki tudom hozni a legjobbat” – folytatta a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...