Érdemtábor roma fiataloknak
Utoljára módositva: 2019-08-27 14:24:28

Olyan roma fiatalok táboroztak a Szatmár megyei Pro Európa Roma Párt jóvoltából, akik nagyon jól tanultak az elmúlt tanévben.

Hosszú évek óta érdemtáborral jutalmazzák azokat a Szatmár megyei középiskolás diákokat és főiskolás fiatalokat, akik nagyon jó tanulmányi eredményekkel büszkélkednek. Idén nyáron sem volt ez másképp, augusztus 19–23. között az Ifjúsági Táborban gyűltek össze a tanulók, hogy érdekes előadásokban, testmozgásban és persze számtalan kikapcsolódási lehetőségben gazdag tábori héten vegyenek részt — mesélte lapunknak Godzsa Zsolt szervező.

Mint megtudtuk, minden napra jutott valamilyen hasznos elfoglaltság: a tábori napok során a diákok vendégül látták a szatmári polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának dolgozóit, a Caritas és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársait, akik érdekes előadásokat tartottak a diákoknak, és természetesen választ adtak a diákok felmerülő kérdéseire is, de ellátogatott a fiatalokhoz Horváth Ignác, a roma párt elnöke is, Gergely Attila testneveléstanár pedig alaposan megmozgatta az ifjúságot egy sportfoglalkozás keretében. A tábor szervezője, Godzsa Zsolt a roma történelemről és kultúráról tartott előadást a diákoknak, míg egy volt táborlakó, Danó Beáta egészségügyi asszisztens felvilágosító előadást tartott, amelynek keretében a tanulók minden fontos, őket foglalkoztató, egészséggel, egészségüggyel kapcsolatos kérdésüket feltehették. A szabadidejükben mozgalmas csapatjátékokat játszottak a diákok, de természetesen a rekkenő hőségben nem maradt ki a programok közül a frissítő lubickolás, strandolás sem.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...