Érdemtábor roma fiataloknak
Utoljára módositva: 2019-08-27 14:24:28

Olyan roma fiatalok táboroztak a Szatmár megyei Pro Európa Roma Párt jóvoltából, akik nagyon jól tanultak az elmúlt tanévben.

Hosszú évek óta érdemtáborral jutalmazzák azokat a Szatmár megyei középiskolás diákokat és főiskolás fiatalokat, akik nagyon jó tanulmányi eredményekkel büszkélkednek. Idén nyáron sem volt ez másképp, augusztus 19–23. között az Ifjúsági Táborban gyűltek össze a tanulók, hogy érdekes előadásokban, testmozgásban és persze számtalan kikapcsolódási lehetőségben gazdag tábori héten vegyenek részt — mesélte lapunknak Godzsa Zsolt szervező.

Mint megtudtuk, minden napra jutott valamilyen hasznos elfoglaltság: a tábori napok során a diákok vendégül látták a szatmári polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának dolgozóit, a Caritas és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársait, akik érdekes előadásokat tartottak a diákoknak, és természetesen választ adtak a diákok felmerülő kérdéseire is, de ellátogatott a fiatalokhoz Horváth Ignác, a roma párt elnöke is, Gergely Attila testneveléstanár pedig alaposan megmozgatta az ifjúságot egy sportfoglalkozás keretében. A tábor szervezője, Godzsa Zsolt a roma történelemről és kultúráról tartott előadást a diákoknak, míg egy volt táborlakó, Danó Beáta egészségügyi asszisztens felvilágosító előadást tartott, amelynek keretében a tanulók minden fontos, őket foglalkoztató, egészséggel, egészségüggyel kapcsolatos kérdésüket feltehették. A szabadidejükben mozgalmas csapatjátékokat játszottak a diákok, de természetesen a rekkenő hőségben nem maradt ki a programok közül a frissítő lubickolás, strandolás sem.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...