Erdő Péter bíboros Kaplonyban
Utoljára módositva: 2019-03-22 14:09:48

Tímár Asztrik OFM, a kaplonyi Szent Antal-kolostortemplom házfőnöke elmondta, hogy a templom búcsúján Erdő Péter bíboros lesz a meghívott szónok.

 

Június 6-án indul Budapestről a Boldogasszony Zarándokvonat, és 9-én, azaz pünkösdvasárnap este érkezik meg Nagykárolyba. Az indóházban vélhetően ismét nagyon sokan lesznek jelen. Az előző években mindenesetre zeneszóval fogadták az utasokat, és a helybeliek igyekeztek gondoskodni arról, hogy a sokszerelvényes vonat minden utasának jusson egy kis frissítő, egy-egy sütemény, illetve a város és vidéke hozzáállását jelképező virág. A zarándoklat lelki vezetője idén is Tímár Asztrik ferences szerzetes lesz. A kaplonyi Szent Antal-kolostortemplom plébánosa immár sokadik éve utazik a zarándokvonaton. Mint korábban elmondta, igazi spirituális utazáson vesz részt a sok száz utas.

Egyébként a pápalátogatás alkalmából a szokásosnál is többen érkeznek majd Kaplonyba is. Mint Tímár Asztrik OFM-től megtudtuk, május 31-én például ötbusznyi zarándok érkezik a Károlyi család kriptáját őrző kolostorhoz. Csíksomlyóra, a pápalátogatásra utaznak a zarándokok, és Kaplonyban pihennek meg, egy misén is részt vesznek itt. Egyébként a kaplonyi hívek közül is sokan utaznak azon a hétvégén Csíksomlyóra. „Péntek este indulunk — ugye szombaton van a pápalátogatás. Egy busszal megyünk, azaz ötvenen. A pápai szentmise után indulunk is vissza, hiszen ilyenkor nincs ott szálláslehetőség” — fejtette ki a plébános-szerzetes.

Asztrik atyától megtudtuk azt is, hogy idén a nagykirbájon, azaz a Szent Antal-templom búcsúján „Erdő Péter bíboros lesz a meghívott szónok, illetve nyilván ő fogja bemutatni a szentmisét is”. Június 13-án 11 órakor kezdődik a mise. „Örömmel fogadta a meghívásunkat, örömmel jön ide” — fogalmazott a házfőnök, aki hozzátette: „Úgy gondoltam, Kaplony megérdemli, hogy egy ilyen magas rangú egyházi méltóság legyen az idei szónok, és ahogy észrevettem — az egyháztanács és az énekkórus tagjainak elmondtam —, nagy örömmel fogadták azt, hogy a bíboros úr fog jönni. Nyilván itt lesz Schönberger Jenő megyéspüspök, meg számítunk sok hívőre és papra is.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...