Erdőd város napjai a Mária-ünnepen
Utoljára módositva: 2017-08-16 11:11:57

Erdőd Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint a Mircea Augustin kultúrotthon augusztus 14–15-én rendezte meg Erdőd város napjait és a hagyományos folklórfesztivált.

Hétfőn ötödik alkalommal szerveztek folklórfesztivált. A népviseletbe öltözött néptáncosok 14 órától vonultak fel a régi polgármesteri hivataltól a kultúrotthonig, ezt követően pedig kezdetét vette a néptáncbemutató. Fellépett az erdődi román és magyar néptánccsoport, a mezőpetri sváb néptánccsoport, a mezőpetri felnőtt sváb énekkar, a szatmárnémeti Gute Laune sváb néptánccsoport, a jaslói (Lengyelország) hagyományőrző csoport, a napkori (Magyarország) néptánccsoport, valamint több Szatmár megyei román szólista.

Tegnap az erdődi mazsorettek és a börvelyi fúvószenekar felvonulásával vette kezdetét Erdőd városnapi rendezvénye, amit minden évben Mária mennybemenetelének ünnepén tartanak meg nagy vigalommal. A vár mellett felállított nagyszínpadon Marius Ovidiu Duma, Erdőd város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki maga és a helyi tanács nevében kívánt mindenkinek jó szórakozást. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke rövid köszöntőjében azt kívánta, hogy Erdődön olyan életkörülmények alakuljanak ki, hogy sokan érezzék azt, hogy jó itt élni. Úgy, ahogy őseink is építették Szatmár megyét, benne Erdődöt is, ugyanúgy építsük mi is, hogy legyen érdemes visszatérni ide. Ugyancsak minden jót kívánt az erdődieknek Romeo Nicoară PNL-s parlamenti képviselő is. Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő elmondta, hogy mindig otthon érzi magát ebben a svábok, magyarok, románok és romák által lakott közösségben, éppen ezért nagyon fontos ez a település mindannyiunk számára, itt van lehetőség példát mutatni arra, hogy több nemzetiség is békésen meg tud élni együtt. Az együttélésen van még mit javítani, és bizonyára megvan erre a szándék is, fogalmazott. Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere további sikeres együttműködést szorgalmazott a két testvértelepülés között. A továbbiakban énekesek, együttesek és hagyományőrző csoportok szórakoztatták a közönséget étel és ital mellett.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...