Érdre látogattak a Hám János diákjai
Utoljára módositva: 2014-10-24 15:09:22

A kirándulás október 15-én kezdődött. A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum diákjai lelkesen és izgatottan várták az indulást, majd kezdetét vette az utazás.

Első programunk az érdi Földrajzi Múzeum meglátogatása volt, ahol megtekinthettük többek között az első földgömböket, valamint a híres magyar utazók — Kőrösi Csoma Sándor, Vámbéry Ármin — felfedezéseit dokumentáló kiállítást.

Ezután megismerkedtünk a vendéglátó családokkal, majd a nap többi részét velük töltöttük.

Másnap Esztergom városát kerestük fel az érdi diákokkal együtt. Az érdi iskola spirituálisa, egykori esztergomi diák lévén, igazán élményszerűvé varázsolta a városnézést. Érdekes történeteket hallhattunk az egyes látnivalók kapcsán. Utunkat a bazilika megtekintésével folytattuk: megismertük annak stílusbeli értékeit, történelmi hátterét. Többek között megtudtuk, hogy iskolánk névadója, Hám János, itt volt érsek, mielőtt Szatmárra került.

Visegrádi séta következett és a várva várt bobozás.. Délután élményekkel teli napunkról beszélgetve, jókedvvel tértünk vissza Érdre.

Péntek reggel együtt emlékeztünk az 1956-os hősökre, egy kis műsort adtunk elő az érdi 56-os emlékmű előtt.

Programunk a budapesti Tropicarium megtekintésével zárult, ahol alkalmunk volt igazán a trópusokon érezhetni magunkat, kalandvágyó turisták búvárkodását figyelni, cápák, ráják, egzotikus halak és növényzet között..

Az élményszerű és tartalmas 3 nap után elbúcsúztunk vendéglátóinktól és hazatértünk abban a reményben, hogy tavasszal ismét találkozhatunk az érdi Marianum iskola diákjaival és tanáraival Szatmárnémetiben.

Köszönjük a sok kalandot és a kiránduláson való részvétel lehetőségét a szervezőknek!

 

Finta Fekete Eszter

Kása Baumli Dávid

VI. osztályos tanulók

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...