Eredményes közös délelőtt
Utoljára módositva: 2016-03-24 09:45:43

Jó ismerősökként, barátokként találkoztak ismét négy tanintézmény kisdiákjai Óváriban, ahol partnerkapcsolatuk egy újabb állomásaként a Víz Világnapját ünnepelték meg közösen.

A foglalkozások végeztével egy csoportkép is készült a diákokról és tanítóikról

Igazán remek délelőttöt tudhatnak maguk mögött a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum másodikosai, Urbán Tünde tanítónő diákjai, a szamoskrassói Bem József Általános Iskola negyedikesei, Szénás Andrea tanítónő tanulói, a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola harmadikosai, Erdei Brigitta tanítványai, valamint a házigazda Óvári Általános Iskola elsősei, Mihali Tünde kisdiákjai. A pedagógusok ugyanis egy partnerkapcsolat révén kedden újabb találkozót szerveztek, melynek tevékenységei a Víz Világnapja köré összpontosultak.

A házigazda elsősök egy vidám meglepetéssel készültek: egy korábban elkészített mókás kis videót mutattak be diáktársaiknak, amelyben A nagy Ho-ho-ho-horgász című közkedvelt rajzfilm főcímdalát adták elő, majd megkezdődhettek a színes foglalkozások. A tanítók és a diákok először a víz hasznáról beszélgettek, majd egy közös „óceánt” is megtöltöttek színes és érdekes élőlényekkel, halakkal, polipokkal, vízi növényekkel. Volt víz-kvíz is, amelyben tíz vegyes csapatot alkotva mérték össze tudásukat a diákok és amelynek végén természetesen nem maradt el a jutalom sem, valamint csepp-emberkéket készítettek, melyeket a közös nap végeztével emlékül haza is vittek a tanulók. A tanítónők sem maradtak kézzel fogható emlék nélkül, a hangulatos nap végeztével ugyanis emléklapot vehettek át, az őket fogadó oktatót pedig egy szivárvány színű esernyővel lepték meg.

Az óvári diákok szüleinek jóvoltából finom vendégfogadó falatokkal is készültek a házigazdák, így az sem volt gond, ha valaki megéhezett a serénykedésben, a vidám alkotómunkában.

Mint megtudtuk, nem ez volt az utolsó közös foglalkozása a négy osztályközösségnek, a tanítók a 2015/2016-os tanév folyamán még két hasznos és szórakoztató programmal készülnek: nemsokára Lázáriban ünneplik meg a Föld Napját, a partnerkapcsolatot pedig május-június folyamán egy közös kirándulással koronázzák meg.

 

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...