Eredményes közös délelőtt
Utoljára módositva: 2016-03-24 09:45:43

Jó ismerősökként, barátokként találkoztak ismét négy tanintézmény kisdiákjai Óváriban, ahol partnerkapcsolatuk egy újabb állomásaként a Víz Világnapját ünnepelték meg közösen.

A foglalkozások végeztével egy csoportkép is készült a diákokról és tanítóikról

Igazán remek délelőttöt tudhatnak maguk mögött a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum másodikosai, Urbán Tünde tanítónő diákjai, a szamoskrassói Bem József Általános Iskola negyedikesei, Szénás Andrea tanítónő tanulói, a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola harmadikosai, Erdei Brigitta tanítványai, valamint a házigazda Óvári Általános Iskola elsősei, Mihali Tünde kisdiákjai. A pedagógusok ugyanis egy partnerkapcsolat révén kedden újabb találkozót szerveztek, melynek tevékenységei a Víz Világnapja köré összpontosultak.

A házigazda elsősök egy vidám meglepetéssel készültek: egy korábban elkészített mókás kis videót mutattak be diáktársaiknak, amelyben A nagy Ho-ho-ho-horgász című közkedvelt rajzfilm főcímdalát adták elő, majd megkezdődhettek a színes foglalkozások. A tanítók és a diákok először a víz hasznáról beszélgettek, majd egy közös „óceánt” is megtöltöttek színes és érdekes élőlényekkel, halakkal, polipokkal, vízi növényekkel. Volt víz-kvíz is, amelyben tíz vegyes csapatot alkotva mérték össze tudásukat a diákok és amelynek végén természetesen nem maradt el a jutalom sem, valamint csepp-emberkéket készítettek, melyeket a közös nap végeztével emlékül haza is vittek a tanulók. A tanítónők sem maradtak kézzel fogható emlék nélkül, a hangulatos nap végeztével ugyanis emléklapot vehettek át, az őket fogadó oktatót pedig egy szivárvány színű esernyővel lepték meg.

Az óvári diákok szüleinek jóvoltából finom vendégfogadó falatokkal is készültek a házigazdák, így az sem volt gond, ha valaki megéhezett a serénykedésben, a vidám alkotómunkában.

Mint megtudtuk, nem ez volt az utolsó közös foglalkozása a négy osztályközösségnek, a tanítók a 2015/2016-os tanév folyamán még két hasznos és szórakoztató programmal készülnek: nemsokára Lázáriban ünneplik meg a Föld Napját, a partnerkapcsolatot pedig május-június folyamán egy közös kirándulással koronázzák meg.

 

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...