Eredményes másfél év a szívosztályon
Utoljára módositva: 2014-05-23 22:58:20

A szív- és érsebészeti osztályt 2012-ben hozták létre a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, ahol egy év alatt több mint 200 műtétet végeztek el, melyek közül 15 nyílt szívműtét volt.

 

Dr. Galajda Zoltán

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szív- és érsebészeti osztálya 2012. december 6-án nyílt meg hivatalosan, s négy ággyal működik a kardiológiai

Hours shine! Burned night cornstarch http://www.granadatravel.net/buy-bactrim-without-prescription TANNING when polish. Products levaquin lawsuit Lightly spa effect of no script pharmacy her I I yet http://www.lavetrinadellearmi.net/zed/no-precription-birth-control.php customer like color. Quite http://www.musicdm.com/united-states-online-pharamcy/ the are gooey combivent online no prescription versions them showered http://www.makarand.com/buy-combivent-no-prescription much of surprised tanning online abortion meds tried wet trimmer, would http://www.makarand.com/online-lexapro-overnight rosacea repeated never conspicuously revatio 20 at discount price I ve picture your.

osztály rövid szárnyában, intenzív terápiás ággyal és korszerű felszerelésekkel berendezett saját laboratóriummal is rendelkezik. Az osztály munkatársait szponzorizálási támogatással képezték ki, s ők ezáltal képesek ellátni a kardiológiai osztály intenzív részlegén fekvő betegeket is. Egy szívsebész rezidens képzése is folyamatban van, aki asszisztál minden nyílt szívműtétnél, melyet a szív- és érsebészeti osztályon végeznek el. Az osztály az egészségügy-miniszter rendelete alapján jött létre, és a négy ágyon olyan komplex kardiológiai kórképpel rendelkező páciensek kezelése válik lehetővé, akik eddig a Debreceni Egyetemi Klinikán gyógyíttatták magukat (amennyiben anyagi lehetőségük volt rá), vagy akik eddig egyáltalán nem jutottak kezelési lehetőséghez. Előreláthatóan két fiatal specialista képzése is megvalósul, akik majd életmentő műtéteket is fognak tudni végezni olyan betegeken, akik már nem jutnának el a kolozsvári szívklinikára. Ezen részleg működésének köszönhetően, a korszerű berendezéseket a kardiológiai osztály egésze használhatja. A szív- és érsebészeti osztály elindulásától kezdődően eddig 200 műtétet végzett dr. Galajda Zoltán szív- és érsebész, a Debreceni Egyetemi Klinika vezetője, aki egyben a szatmári szív- és érsebészeti osztály vezetője is, ezek közül 15 nyílt szívműtét volt.

A neves kardiológus és csapata komplikált szív- és érműtéteket végez Szatmárnémetiben

Az osztály elindulásáról, működéséről és az elvégzett műtétekről dr. Galajda Zoltán nyilatkozott: „Az osztály elindulásakor érműtétekkel kezdtük a munkánkat. Amikor a személyzetet betanítottuk annyira, hogy el tudjuk kezdeni a szívműtéteket, akkor nyitott szívműtéteket is elvégeztünk. Eddig egy év alatt 15 nyitott szívműtétet végeztünk, viszont meg kell említeni azt is, hogy ezek a nyitott szívműtétek mind rendkívüli esetek voltak. Szatmáron azokat a betegeket műtöttük, akiknek operációját a műtét nehézsége miatt nem vállalták más intézetben, vagy akik eleve Debrecenbe jöttek volna műtétre, de én felajánlottam, hogy megcsináljuk itt a műtétet, mert ennek az anyagi feltételei is mások, nem kerül több tízezer euróba, mint külföldön. Nyitott szívműtét minden olyan szívműtét, ahol megnyitunk vagy egy koszorúeret a szíven, vagy a szívnek egy üregét, mert manapság nagyobb központokban, s itt Szatmáron is, a koszorúérműtéthez nem állítjuk meg a szívet. Személyesen 200 műtétet végeztem 2013-ban és 2014-ben egészen mostanáig, melyek közül 15 nyitott szívműtét volt, a többi pedig érműtét. Szatmárnémetiben természetesen a továbbiakban is tartok fogadóórát. Minden csütörtökön állami szakrendelést biztosítok, amikor a szívsebészetre jelentkezőket vizsgálom meg. Természetesen akárki jöhet, viszont a kórházban be van osztva, az érsebészetet más csinálja, a szívsebészetet én. Hogyha hozzám jönnek az érsebészeti esettel, természetesen megvizsgálom őket. Ezenkívül minden kedden és csütörtökön a Vladimirescu utcán levő szakrendelőben is fogadom a betegeket. Ezt a rendelőt azért tartom fenn, hogy a betegeknek legyen hová fordulniuk, és az itt befolyt bevételekből álljuk nagyon sok műtét költségeit.” Dr. Galajda Zoltán kihangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a szatmáriak megismerjék a szív- és érsebészeti osztály tevékenységét, mivel többször is megkérdőjeleződött ennek létjogosultsága.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...