Eredményes munka zajlik Mezőteremen
Utoljára módositva: 2018-02-23 17:45:49

Jó ütemben halad Mezőterem község fejlődése — állítja Tar Miklós polgármester, véleményét pedig a 2017-es évértékelő eredményeire alapozza. Az elmúlt év megvalósításait követően idén tovább folyatódik a községben a munka a közjó érdekében.

Az idei évtől bevezetett költségvetési törvény megnehezíti az önkormányzatok munkáját, ugyanis idén a tavalyihoz képest kisebb költségkeret áll majd rendelkezésükre.

Mezőteremen azt is tudni lehet, hogy a rendelkezésre álló büdzsé az utolsó negyedévi közalkalmazotti fizetéseiket sem fedezi. A községvezetés abban bízik, hogy az év második felére beígért költségvetés-kiegészítést a kormány biztosítja majd, abból pedig minden hiányt fedezni lehet majd.

Tar Miklós polgármester lapunknak elmondta, hogy a működtetésére és a szükséges kiadásokra elkülönítették a szükséges összegeket, és megvan a pénz azon pályázati önrészek finanszírozására is, amelyeket az idei év során kell majd kifizetnie a polgármesteri hivatalnak.

A 2017-es évvel kapcsolatban elégedetten nyilatkozott az elöljáró, ugyanis véleménye szerint a helyi közigazgatás teljes apparátusa megfelelő módon működött, betöltve vállalt küldetését.

Ami a tavalyi beruházásokat illeti, Tar szerint egy sikeres évet tud maga mögött a községvezetés, hiszen számos tervet sikerült megfelelő módon kivitelezni, sőt a pályázatok közül is megnyertek néhányat.

A benyújtott pályázatok közül nyertesnek nyilvánították és azóta alá is írták azt az Országos Vidékfejlesztési Programhoz leadott projektet, amely egy négy csoportos óvoda felépítését és berendezését teszi lehetővé Mezőteremen. Szintén pozitív élbírálást kapott az a pályázat is, amelyet a Dél-nyugati Helyi Akciócsoporthoz (GAL) nyújtott be a polgármesteri hivatal. Ezáltal egy traktort és egy útszegélynyíró növényi hulladékdaráló gépet vásárolhat az önkormányzat.

A pályázatkészítés mellett önerős beruházásokat is sikerült megvalósítani tavaly: útjavításokat végeztek Vezenden, Porteleken és Mezőteremen, tatarozták a mezőteremi elemi iskolát, az utóbbinál az utolsó simításokat jövő hónapban szeretné befejezni az önkormányzat.

Elkészült egy többrendeltetésű, gumiszőnyeges sportpálya, de felújították a mezőteremi kultúrotthont is, ami két fázisban zajlott: a külső és belső tatarozást, 50 szék megvásárlását, a padlócsempe-burkolatot, a színpadfelújítást és a villamoshálózat korszerűsítését önerőből, 105 000 lej értékben a polgármesteri hivatal finanszírozta, míg további 100 széket, a fűtésrendszer kialakítását és a mellékhelyiségek kialakítását uniós finanszírozás révén, 28 ezer euróból valósították meg.

Továbbá Porteleken egy artézi kutat fúratott a községvezetés, de idén Vezenden és Mezőteremen is hasonló módszerrel javítanák a lakosság ivóvízellátását.

A 2017-es év augusztusában újra megrendezték Mezőterem község napját, illetve folytatták az eddigi hagyományokat: szüreti bált és húsvéti „tojásdobálást” is szerveztek. Elkészült a község hivatalos, kétnyelvű honlapja is a lakossággal történő hatékony kommunikáció érdekében.

A polgármester elégedetten tekintett vissza a tavalyi évre, majd elmondta, hogy az idei tervek az abbamaradt munkálatok befejezéséről szólnak, illetve az elkészített, meg nem nyert pályázatoknak újabb finanszírozási lehetőségeket szeretnének keresni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...