Eredményes munka zajlik Mezőteremen
Utoljára módositva: 2018-02-23 17:45:49

Jó ütemben halad Mezőterem község fejlődése — állítja Tar Miklós polgármester, véleményét pedig a 2017-es évértékelő eredményeire alapozza. Az elmúlt év megvalósításait követően idén tovább folyatódik a községben a munka a közjó érdekében.

Az idei évtől bevezetett költségvetési törvény megnehezíti az önkormányzatok munkáját, ugyanis idén a tavalyihoz képest kisebb költségkeret áll majd rendelkezésükre.

Mezőteremen azt is tudni lehet, hogy a rendelkezésre álló büdzsé az utolsó negyedévi közalkalmazotti fizetéseiket sem fedezi. A községvezetés abban bízik, hogy az év második felére beígért költségvetés-kiegészítést a kormány biztosítja majd, abból pedig minden hiányt fedezni lehet majd.

Tar Miklós polgármester lapunknak elmondta, hogy a működtetésére és a szükséges kiadásokra elkülönítették a szükséges összegeket, és megvan a pénz azon pályázati önrészek finanszírozására is, amelyeket az idei év során kell majd kifizetnie a polgármesteri hivatalnak.

A 2017-es évvel kapcsolatban elégedetten nyilatkozott az elöljáró, ugyanis véleménye szerint a helyi közigazgatás teljes apparátusa megfelelő módon működött, betöltve vállalt küldetését.

Ami a tavalyi beruházásokat illeti, Tar szerint egy sikeres évet tud maga mögött a községvezetés, hiszen számos tervet sikerült megfelelő módon kivitelezni, sőt a pályázatok közül is megnyertek néhányat.

A benyújtott pályázatok közül nyertesnek nyilvánították és azóta alá is írták azt az Országos Vidékfejlesztési Programhoz leadott projektet, amely egy négy csoportos óvoda felépítését és berendezését teszi lehetővé Mezőteremen. Szintén pozitív élbírálást kapott az a pályázat is, amelyet a Dél-nyugati Helyi Akciócsoporthoz (GAL) nyújtott be a polgármesteri hivatal. Ezáltal egy traktort és egy útszegélynyíró növényi hulladékdaráló gépet vásárolhat az önkormányzat.

A pályázatkészítés mellett önerős beruházásokat is sikerült megvalósítani tavaly: útjavításokat végeztek Vezenden, Porteleken és Mezőteremen, tatarozták a mezőteremi elemi iskolát, az utóbbinál az utolsó simításokat jövő hónapban szeretné befejezni az önkormányzat.

Elkészült egy többrendeltetésű, gumiszőnyeges sportpálya, de felújították a mezőteremi kultúrotthont is, ami két fázisban zajlott: a külső és belső tatarozást, 50 szék megvásárlását, a padlócsempe-burkolatot, a színpadfelújítást és a villamoshálózat korszerűsítését önerőből, 105 000 lej értékben a polgármesteri hivatal finanszírozta, míg további 100 széket, a fűtésrendszer kialakítását és a mellékhelyiségek kialakítását uniós finanszírozás révén, 28 ezer euróból valósították meg.

Továbbá Porteleken egy artézi kutat fúratott a községvezetés, de idén Vezenden és Mezőteremen is hasonló módszerrel javítanák a lakosság ivóvízellátását.

A 2017-es év augusztusában újra megrendezték Mezőterem község napját, illetve folytatták az eddigi hagyományokat: szüreti bált és húsvéti „tojásdobálást” is szerveztek. Elkészült a község hivatalos, kétnyelvű honlapja is a lakossággal történő hatékony kommunikáció érdekében.

A polgármester elégedetten tekintett vissza a tavalyi évre, majd elmondta, hogy az idei tervek az abbamaradt munkálatok befejezéséről szólnak, illetve az elkészített, meg nem nyert pályázatoknak újabb finanszírozási lehetőségeket szeretnének keresni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...