Érettségi-eredmények
Utoljára módositva: 2014-03-17 13:38:20

Az idei próbaérettségin a XII. osztályosok 54,25 százaléka érte el az 5-ös átlagot.

 

Pénteken hozta nyilvánosságra a tanügyminisztérium az idei próbaérettségi eredményeit. Újdonságként ebben a tanévben nem csak a tizenkettedikesek, hanem a tizenegyedikesek tudását is tesztelték, annyi különbséggel, hogy utóbbiak nem vizsgáztak választott tantárgyból. Amint a szaktárca adataiból kitűnik, a leggyengébb osztályzatok a szaknak megfelelő kötelező tárgyból (matematika vagy történelem) születtek, a legjobb jegyeket pedig a kisebbségi nyelvű osztályok diákjai érték el az anyanyelvi felmérőn. A tizenkettedikesek közül országos viszonylatban 54,25 százalék ért el ötösnél nagyobb átlagosztályzatot — románból 52,8 százalék, anyanyelvből 67,78 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 42,51 százalék, míg a választott tárgyból 53,92 százalék írt ötösnél nagyobb jegyet. Szatmár megyében a vizsgázó tizenkettedikeseknek 53,19 százaléka ért el ötös fölötti osztályzatot — románból 47,01 százalék, anyanyelvből 73,96 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 38,45 százalék, a választott tantárgyból pedig 53,35 százalék írt ötösnél nagyobb jegyet. A tizenegyedikes évfolyamnak országos viszonylatban 47,65 százaléka ért el ötösnél nagyobb osztályzatot — románból 44,22 százalék, anyanyelvből 62,42 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból pedig 36,32 százalék ért el ötösnél nagyobb osztályzatot. Szatmár megyében a tizenegyedikes átlag 46,61 százalék lett — románból 40,51 százalék, anyanyelvből 66,09 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból pedig 33,24 százalék ért el ötösnél magasabb osztályzatot.

 Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...