Érettségi-eredmények
Utoljára módositva: 2014-03-17 13:38:20

Az idei próbaérettségin a XII. osztályosok 54,25 százaléka érte el az 5-ös átlagot.

 

Pénteken hozta nyilvánosságra a tanügyminisztérium az idei próbaérettségi eredményeit. Újdonságként ebben a tanévben nem csak a tizenkettedikesek, hanem a tizenegyedikesek tudását is tesztelték, annyi különbséggel, hogy utóbbiak nem vizsgáztak választott tantárgyból. Amint a szaktárca adataiból kitűnik, a leggyengébb osztályzatok a szaknak megfelelő kötelező tárgyból (matematika vagy történelem) születtek, a legjobb jegyeket pedig a kisebbségi nyelvű osztályok diákjai érték el az anyanyelvi felmérőn. A tizenkettedikesek közül országos viszonylatban 54,25 százalék ért el ötösnél nagyobb átlagosztályzatot — románból 52,8 százalék, anyanyelvből 67,78 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 42,51 százalék, míg a választott tárgyból 53,92 százalék írt ötösnél nagyobb jegyet. Szatmár megyében a vizsgázó tizenkettedikeseknek 53,19 százaléka ért el ötös fölötti osztályzatot — románból 47,01 százalék, anyanyelvből 73,96 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 38,45 százalék, a választott tantárgyból pedig 53,35 százalék írt ötösnél nagyobb jegyet. A tizenegyedikes évfolyamnak országos viszonylatban 47,65 százaléka ért el ötösnél nagyobb osztályzatot — románból 44,22 százalék, anyanyelvből 62,42 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból pedig 36,32 százalék ért el ötösnél nagyobb osztályzatot. Szatmár megyében a tizenegyedikes átlag 46,61 százalék lett — románból 40,51 százalék, anyanyelvből 66,09 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból pedig 33,24 százalék ért el ötösnél magasabb osztályzatot.

 Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...