Érettségi-eredmények
Utoljára módositva: 2014-03-17 13:38:20

Az idei próbaérettségin a XII. osztályosok 54,25 százaléka érte el az 5-ös átlagot.

 

Pénteken hozta nyilvánosságra a tanügyminisztérium az idei próbaérettségi eredményeit. Újdonságként ebben a tanévben nem csak a tizenkettedikesek, hanem a tizenegyedikesek tudását is tesztelték, annyi különbséggel, hogy utóbbiak nem vizsgáztak választott tantárgyból. Amint a szaktárca adataiból kitűnik, a leggyengébb osztályzatok a szaknak megfelelő kötelező tárgyból (matematika vagy történelem) születtek, a legjobb jegyeket pedig a kisebbségi nyelvű osztályok diákjai érték el az anyanyelvi felmérőn. A tizenkettedikesek közül országos viszonylatban 54,25 százalék ért el ötösnél nagyobb átlagosztályzatot — románból 52,8 százalék, anyanyelvből 67,78 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 42,51 százalék, míg a választott tárgyból 53,92 százalék írt ötösnél nagyobb jegyet. Szatmár megyében a vizsgázó tizenkettedikeseknek 53,19 százaléka ért el ötös fölötti osztályzatot — románból 47,01 százalék, anyanyelvből 73,96 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 38,45 százalék, a választott tantárgyból pedig 53,35 százalék írt ötösnél nagyobb jegyet. A tizenegyedikes évfolyamnak országos viszonylatban 47,65 százaléka ért el ötösnél nagyobb osztályzatot — románból 44,22 százalék, anyanyelvből 62,42 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból pedig 36,32 százalék ért el ötösnél nagyobb osztályzatot. Szatmár megyében a tizenegyedikes átlag 46,61 százalék lett — románból 40,51 százalék, anyanyelvből 66,09 százalék, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból pedig 33,24 százalék ért el ötösnél magasabb osztályzatot.

 Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...