Érkeznek a zarándokok a pápai szentmisére
Utoljára módositva: 2019-06-01 09:21:02

Szombaton reggel hat órakor megérkezett Csíkszeredába az a zarándokvonat, amely Szombathelyről indulva szállította a magyarországi hívek nagy létszámú csoportját a pápalátogatás helyszínére.

fotó: maszol.ro

A tizenhét vagonból álló, 450 méter hosszú szerelvény több mint 1400 utassal futott be szombat hajnalban az erre az alkalomra felújított csíkszeredai vasútállomásra. A vonattal érkező hívekhez csatlakozott a Madéfalván parkoló autóbuszos zarándokok egy népesebb csoportja is. A tömeg rendkívül fegyelmezetten, a vagon-, illetve autóbuszos beosztásnak megfelelően elrendeződve, énekelve indult el a pápai szentmise helyszínére, Csíksomlyóra.

Csíkszeredában egész éjjel nyitva voltak a katolikus templomok péntekről szombatra virradóan, hogy befogadják a zarándokokat. A csíksomlyói kegytemplomban péntek este misét tartottak, majd ott maradhattak imádkozni a hívek. – a Maszol.ro portálról

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...