Erős alapon építenek tovább
Utoljára módositva: 2014-10-18 10:16:54

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Püspöki Palotában pénteken a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jelen állapotát, valamint tájékoztattak a vezetőségben történt változásról.

 

Löchli Terézia Tündér, Nm. és Ft. Schönberger Jenő, dr. Láng László

A szatmárnémeti Püspöki Palota konferenciatermében péntek délután sajtótájékoztatót tartottak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jelenlegi helyzetéről, bemutatva a jövőbeli terveket, irányvonalat is, ugyanakkor tájékoztattak a vezetőségben történt változásról. 2014. október 1-jétől ugyanis a vezérigazgatói tisztségben dr. Láng László váltotta fel Löchli Terézia Tündért. A sajtótájékoztató elején Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte a jelenlevőket, rámutatva, hogy a caritas (letin szó, jótékonyságot, emberszeretetet jelent) eszméje a kereszténység megjelenésével egyidejű. Kiemelte, a célkitűzések azóta sem változtak, az egyháznak nem csak az evangéliumot kell hirdetnie, hanem a szeretetnek konkrét jeleit kell adnia, az irgalmasság cselekedeteivel, mindkettő egyformán fontos. Visszatekintett a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Nm. és Ft. Reizer Pál püspök idején történt alapítására is, és aláhúzta, jónak ítéli meg a Caritas eddigi működését. Reméli, hogy a jövőben is hasonlóan sikeresen fejlődik majd a szervezet. Végezetül hangsúlyozta, az egyházmegye mindig részt kíván venni a rászorulók megsegítésében, de a szeretetszolgálat nem csak az egyház feladata, hanem minden keresztényé. A püspök újságírói kérdésre elmondta, minden intézmény életében szükség van változtatásra, s ő úgy ítélte meg, a Caritas életében most jött el ennek az ideje.

Löchli Terézia Tündér beszédében elmondta, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetén belül 20 éve idejét és energiáját a hivatása és az emberek iránti szeretetből, az egyház és a szervezet értékei és alapelvei mentén a rászorulók megsegítésére fordította. Az elmúlt évek során dinamikus csapatmunka eredményeként sikerült egy nagy kiterjedésű szociális szolgáltatásrendszert kiépíteniük Szatmár és Máramaros megyében.

Gazdaságilag stabil szervezet

1997-től 2003-ig gazdasági igazgatóként tett erőfeszítéseket a szolgáltatások optimális működéséhez szükséges erőforrások megteremtéséért, 2003-tól 2014 októberéig pedig vezérigazgatóként a Caritas munkaközösségével együtt, az új kihívásoknak megfelelően, fejlesztették tovább a szolgáltatási és kapcsolati rendszert egyaránt. 2014. szeptember 15-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke változást kívánt eszközölni a szervezet vezetésében. Döntése alapján 2014. október 1-től a vezérigazgatói pozíciót dr. Láng László tölti be. A továbbiakban menedzsmenti tanácsadóként folytatja tovább munkát a szervezetnél. Zárásként elmondta, örökségül egy gazdaságilag stabil szervezetet és a rászorulókat hagyományozza az új igazgatóra.

Dr. Láng László megköszönte Schönbergernek a kinevezést, Löchli Terézia Tündérnek az eddigi munkáját, és rámutatott, szeretne folytatni minden jó kezdeményezést, minden drasztikus, hirtelen változtatást kerülve. Reményét fejezte azzal kapcsolatban, hogy Löchli Terézia Tündér további munkájával is támogatja a szatmári Caritast, tapasztalatával segít a további fejlődésben. „Nagyon nehéz feladat egy tisztséget átvenni olyan személytől, aki jól végezte a munkáját” — mondta Láng, aki elmondta, 2-3 hónap múlva tájékoztatja az érdekelteket arról, milyen változások történnek majd a szervezet működésében.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...