Erős alapon építenek tovább
Utoljára módositva: 2014-10-18 10:16:54

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Püspöki Palotában pénteken a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jelen állapotát, valamint tájékoztattak a vezetőségben történt változásról.

 

Löchli Terézia Tündér, Nm. és Ft. Schönberger Jenő, dr. Láng László

A szatmárnémeti Püspöki Palota konferenciatermében péntek délután sajtótájékoztatót tartottak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jelenlegi helyzetéről, bemutatva a jövőbeli terveket, irányvonalat is, ugyanakkor tájékoztattak a vezetőségben történt változásról. 2014. október 1-jétől ugyanis a vezérigazgatói tisztségben dr. Láng László váltotta fel Löchli Terézia Tündért. A sajtótájékoztató elején Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte a jelenlevőket, rámutatva, hogy a caritas (letin szó, jótékonyságot, emberszeretetet jelent) eszméje a kereszténység megjelenésével egyidejű. Kiemelte, a célkitűzések azóta sem változtak, az egyháznak nem csak az evangéliumot kell hirdetnie, hanem a szeretetnek konkrét jeleit kell adnia, az irgalmasság cselekedeteivel, mindkettő egyformán fontos. Visszatekintett a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Nm. és Ft. Reizer Pál püspök idején történt alapítására is, és aláhúzta, jónak ítéli meg a Caritas eddigi működését. Reméli, hogy a jövőben is hasonlóan sikeresen fejlődik majd a szervezet. Végezetül hangsúlyozta, az egyházmegye mindig részt kíván venni a rászorulók megsegítésében, de a szeretetszolgálat nem csak az egyház feladata, hanem minden keresztényé. A püspök újságírói kérdésre elmondta, minden intézmény életében szükség van változtatásra, s ő úgy ítélte meg, a Caritas életében most jött el ennek az ideje.

Löchli Terézia Tündér beszédében elmondta, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetén belül 20 éve idejét és energiáját a hivatása és az emberek iránti szeretetből, az egyház és a szervezet értékei és alapelvei mentén a rászorulók megsegítésére fordította. Az elmúlt évek során dinamikus csapatmunka eredményeként sikerült egy nagy kiterjedésű szociális szolgáltatásrendszert kiépíteniük Szatmár és Máramaros megyében.

Gazdaságilag stabil szervezet

1997-től 2003-ig gazdasági igazgatóként tett erőfeszítéseket a szolgáltatások optimális működéséhez szükséges erőforrások megteremtéséért, 2003-tól 2014 októberéig pedig vezérigazgatóként a Caritas munkaközösségével együtt, az új kihívásoknak megfelelően, fejlesztették tovább a szolgáltatási és kapcsolati rendszert egyaránt. 2014. szeptember 15-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke változást kívánt eszközölni a szervezet vezetésében. Döntése alapján 2014. október 1-től a vezérigazgatói pozíciót dr. Láng László tölti be. A továbbiakban menedzsmenti tanácsadóként folytatja tovább munkát a szervezetnél. Zárásként elmondta, örökségül egy gazdaságilag stabil szervezetet és a rászorulókat hagyományozza az új igazgatóra.

Dr. Láng László megköszönte Schönbergernek a kinevezést, Löchli Terézia Tündérnek az eddigi munkáját, és rámutatott, szeretne folytatni minden jó kezdeményezést, minden drasztikus, hirtelen változtatást kerülve. Reményét fejezte azzal kapcsolatban, hogy Löchli Terézia Tündér további munkájával is támogatja a szatmári Caritast, tapasztalatával segít a további fejlődésben. „Nagyon nehéz feladat egy tisztséget átvenni olyan személytől, aki jól végezte a munkáját” — mondta Láng, aki elmondta, 2-3 hónap múlva tájékoztatja az érdekelteket arról, milyen változások történnek majd a szervezet működésében.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár szőlőskert a jánosmajori völgyben, kút...
Tovább >>>
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ami nem öl meg
Ma, 21:00
Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 15.
Nagyszerű barátai vannak, akik szeretik és akikre mindig számíthat. Hallgasson rájuk, kezdjen pozitívan gondolni arra, mit hozhat a jövő!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...