Érted halt, hogy életed legyen
Utoljára módositva: 2012-04-10 08:17:16

Húsvét reggele nélkül nem lenne érdemes élni az embereknek, hiszen ezen a reggelen a megfeszített Jézus feltámadott, ezáltal örök életet ajándékozva a keresztyén embereknek világszerte.

 

Szatmárnémeti

Kicsinek bizonyult a szatmárnémeti Szamos-negyedi református templom a húsvéti istentiszteletek alkalmával, hiszen vasárnap és hétfőn is közel ezer hívő foglalt helyet a templom padjaiban. Az ünnep első napján Máté evangéliuma 28. fejezetének első tíz verséből, Jézus feltámadásáról hallgatták az igehirdetést, hétfőn pedig Lukács evangéliuma hetedik részéből, a naini özvegy fiáról szólt a bizonyságtétel.

A vasárnap reggeli istentiszteleten Bogya Kis Mária lelkipásztor igehirdetésében kihangsúlyozta, hogy húsvét reggele elengedhetetlenné vált az embereknek, enélkül nem lenne érdemes élni, ugyanis a feltámadás az örök élet reggelévé vált, és immár kétezer éve erről emlékeznek meg a hívek. Máté evangéliumából kiderül, hogy húsvét reggelén az asszonyok – akiknek lelkébe a nagypéntek félelme él – Jézus sírjához igyekeztek a sírkertbe, de a sírban angyal fogadja őket. Az angyalok örömmel újságolják, hogy Jézus él, legyőzte a halált. Ezt a hírt az asszonyok el kell vigyék a tanítványoknak, hogy ők is részeseivé váljanak az örömnek. Bogya Kis Mária rávilágított arra, hogy napjainkban is sok ember lelke van tele félelemmel, akárcsak a nagypénteki félelmet őrző asszonyoké, de húsvétkor mindenki meggyőződhet az örök életről, ám ehhez szükséges az, hogy Jézust beengedjék a keresztyének a szívükbe. Az Úr házában húsvétkor tudomást kell venni arról, hogy Jézus él, és az örömhírt tovább kell vinni, hogy mindenki bízzon benne. Az örömhírt a locsolkodók is tovább viszik húsvéthétfőn, amikor is felfedezik, hogy Jézus szembe jön az úton és mindenki szívét öröm tölti be, hiszen elhiszi, van élet a halál után. Jézus azonban nemcsak az örömhírt vivő emberekkel akar találkozni, hanem azokkal is, akik a templomban ünnepelnek, és bűneiket megbánva úrvacsorát vesznek. A Szamos-negyedi templomban az úrvacsora osztásánál Fodor Elemér nyugalmazott lelkipásztor segédkezett. A gyülekezet adatai szerint a két nap alatt közel 750 ember úrvacsorázott, ugyanakkor az ünnepi istentiszteleteken a gyülekezet énekkarának és ifjúságának szolgálata sem maradt el.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...