Értékek a közelünkben
Utoljára módositva: 2012-05-08 09:00:38

Vasárnap kerékpárral és gyalogosan tizenöten barangolták be Szatmárhegy és Erdőd környékét a Puskás Endre emléktúrán.

 

 

Érdemes ellátogatni a felújított erdődi várhoz

A szatmárnémeti EKE több éve szervez emléktúrákat az elhunyt tagok tiszteletére. Vasárnap újra Szatmárhegyre vezetett a mindig jókedvű Puskás Endre bácsi emlékére szervezett kirándulás. Kora reggel tízen indultak el biciklivel Szatmárnémetiből Szatmárhegy irányába. Vadady-Filep Gyula beszámolója szerint a kellemes, derűs idő igencsak kedvezett a kirándulóknak. A 17 kilométeres táv megtétele után kellemesen elfáradva érkeztek Szatmárhegyre, ahol csatlakoztak a többiekhez, akik busszal érkeztek a településre. Meglátogatták Páskándi Géza mellszobrát, majd hat kilométeres könnyű gyalogtúra következett, az út szép gyümölcsösökön vezetett keresztül, közben virágzó akácerdőt is érintettek. Út közben a dombokról szép kilátás tárult körül a síkságra Szatmár irányába, az avasi hegyek is jól látszottak.

 

Erdődi emlékek

 

Végül a tizenöt fős csapat megérkezett a szépen felújított erdődi várhoz. A közelben látszanak még a régi Szatmárnémetiből Nagysomkútra tartó keskeny nyomtávú vasút maradványai. Meglátogatták a Petőfi emlékére emelt obeliszket, majd a Petőfit és Szendrey Júliát ábrázoló mellszobrot. A kirándulás végén szalonnasütésre is sor került, majd újra kerékpárra pattantak, hogy visszakerekezzenek Szatmárra, a többiek pedig busszal tértek haza.

 Pándi Annamária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...