Érvényes az autója műszakija?
Utoljára módositva: 2018-04-13 19:54:29

Idejében szólt” a belügyminisztérium és emlékeztette a gépkocsi-tulajdonosokat: május 20–ától drákói szigor és igencsak kínos helyzet vár a lejárt műszaki vizsgával közlekedőkre, de nem csak rájuk.

Bő egy hónap múlva, május 20–án lép életbe az a KRESZ-módosítás, melynek értelmében nem csak 2900 (!) lejnyi bírságot rónak ki annak a gépkocsi tulajdonosnak, aki lejárt/érvénytelen műszaki vizsgájú járművet vezet, hanem az ellenőrző közlekedésrendész ott helyben bevonja a forgalmi engedélyt, leszerelteti és elveszi a rendszámtáblákat és egy olyan igazolást ad, amely a járművet nem jogosítja fel a további közlekedésre (dovadă fără drept de circulaţie) — „így a tulajdonos nem mozdíthatja el az autót arról a helyről csak az út szélén tolva, vagy elvontatva. Aztán valahogy el kell jusson vele a RAR-hoz is …szóval bonyolódik a helyzet és nem éri meg.” — olvasható a belügyminisztérium közösségi oldalán a figyelmeztetés. A gépkocsi automatikusan visszakapja gurulásjogát, amint túlesett a kötelező műszaki vizsgán, a tulajdonos pedig ezt követően a közlekedésrendészeten kapja vissza rendszámtábláit és a forgalmi engedélyt.

Hasonló összegű bírságra és ugyanilyen kellemetlenségre számíthat az az autótulajdonos is, aki nem íratta a törvényes 90 napos határidőn belül a megvásárolt gépkocsit a saját nevére. Május 20-tól egyébként automatikusan felfüggesztik azoknak a járműveknek a forgalmi engedélyét, amelyek nem szerepelnek a közlekedési rendőrség és gépkocsi-nyilvántartó hivatal (RAR) adatbázisában. S azt is jó tudni, hogy a a forgalmi engedély felfüggesztése nem mentesíti a tulajdonost a gépjármű után fizetendő adók alól. A kissé humorosan megfogalmazott rendőrségi emlékeztetőt pedig nem árt véresen komolyan venni, ugyanis valószínűleg május 20–ától az eddiginél is nagyszabásúbb razziák és ellenőrzések lesznek az ország útjain — amelyeken elképesztő számú balesetveszélyes állapotban lévő jármű gurul.

 Szabó Kinga Mária


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...