Érvényesült papírforma: Liga 3-ban a VSK Olimpia
Utoljára módositva: 2019-06-23 13:49:18

A szatmári 5–0 után sajnos nem a fociról szólt az Óradnai Minerul és a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapatok Liga 3-as osztályzójának a visszavágó mérkőzése. Szerencsére a festői táj némileg kompenzált ez esetben.

Gyönyörű, festői táj fogadott szombat délután a Beszterce-Naszód megyei Óradnán, viszont ebbe alaposan belerondított a Gabana névre keresztelt helyi focipálya. Az idényközi vakációban vélhetően szántásra használt játéktér minőségén tovább rontott a délutáni zivatar, így a Liga 3 osztályzójának visszavágója előtt nem voltak biztató jelek arra vonatkozóan, hogy szép játékot láthatunk a helyi Minerul és a Szatmárnémeti VSK Olimpia meccsén. Nem is tévedtünk, ráadásul a találkozót kezdését követően ragyogó napsütésben szitáló eső tett még egy lapáttal az amúgy sem rózsás körülményekre. De így legalább láthattunk valami szépet is: a Radnai-havasok hegyoldalát ragyogó szivárvány kötötte össze. De ezt is, a pálya és a sportterem között parkoló autóból nézhettük, mert lelátó hiányába nem volt honnan menekülni az eső elől.

A játéktéren közben zajlott a meccs. Sok focit nem láthattunk, ugyanis a kis méretű, nagyon rossz minőségű és az esőtől felázott pályán a szatmári legények egy egészséges passzt nem tudtak összehozni, míg a körülményekhez hozzászokott ellenfél többre nem volt képes, így hát „rögbizni” kezdett: előreívelt labdák, ami, ha csapattársat talált, az jó volt, ha nem, akkor rávetődtek a labdához jutott szatmárira.

Miután megcsodáltuk a szivárványt, az enyhe mezőnyfölényben játszó hazaiak megszerezték a vezetést is: egy jobb oldali szögelt után Pantilimon Avram érkezett a rövid sarokra, és kihasználva a szatmári védelem tétlenkedését, a kapuba gurította a labdát (1–0). Innen még ötöt kellett volna rúgnia a „bányászcsapatnak” a továbbjutáshoz, így hát pánikhangulatról szó sem lehetett. Ritli Zoltán vezetőedző legényei olyan nyugodtak maradtak, hogy az ellenfél kapusát, Vasile Nicolae Avramot nem is nagyon zavarták: Svarczkopf Istvánnak, illetve Gabriel Cădarnak volt egy-egy veszélyes lövése, de a labda milliméterekkel célt tévesztett.

A második félidőben határozottabban állt fel a pályára szatmári csapat, igaz, az ellenfél sem bírta már szusszal. Cădar az 51. percben egyenlített: bő 30 méterről hamar elvégzett lapos szabadrúgása az ellenfél kapujába kötött ki (1–1). Ezután viszont a Minerul „beparkolt” a kapuja elé, nem hagyva sok lehetőséget a szatmáriaknak, hogy veszélyeztessenek. Igaz, mintha már a sárga-kékek sem szerették volna erőltetni a játékot. Cădar és Bogdan Faur növelhették volna még az előnyt, és hatalmas ziccereket hagytak ki – mindketten 16 méterről a kapust vették célba a kapu helyet –, így döntetlenül zárult a mérkőzés.

Szatmárnémetinek egyik csapat pedig másfél év szünet után visszatér a divíziós bajnokságba. Mint ismeretes, az FC Olimpia 2018 telén szűnt meg és lépett vissza a Liga 2-ből. Tavaly nyáron a helyi önkormányzat megalakította a labdarúgó szakosztályt a Városi Sportklubnál, és beneveztek a Liga 4-be. A negyedosztályos és a bajnoki döntőt is megnyerte a Ritli-gárda, a Beszterce-Naszód megyei bajnok elleni osztályzót pedig 6–1-es összesítéssel nyerte meg. A klub vezetői azt mondták, ha a legénység feljut a Liga 3-ba, akkor hivatalosan is VSK Olimpia néven fogják benevezni a csapatot a divíziós bajnokságba.

Mestermérleg

A mérkőzés után Ritli Zoltán elismerte, hogy nem a szombati volt a csapatának az idénybeli legjobb meccse.

„Első sorba gratulálok a srácoknak, hogy teljesítették a célt, a Liga 3-ba való feljutást. A mai meccsről csak annyit tudok mondani, hogy örülök annak, hogy mindenki épségben van. Ez az 1-1 felér egy győzelemmel, mert itt sajnos fociról nem beszélhetünk, csak rögbiről. Örülök, hogy sikerült túlvészelni ezt a rugdosódást, taposást. Ma még ünnepeljük a feljutást, majd csak keddtől arra tárgyalunk a vezetőséggel a Liga 3-ról.”

Kérdésünkre beszélt erről az idényről is: „Én elégedett vagyok a csapat teljesítményével ebben az idényben. Annak ellenére, hogy voltak szoros eredmények, az ellenfél nehezen jutott el a kapunkig. Négy gólt kaptunk az alapszakaszban, ami szerintem elég kifejező adat. A végére sajnos már sok sérült volt a keretbe, a program is besűrűsödött, kiütött a fáradság is.”

Liga 3 osztályzó, visszavágó

Óradnai Minerul – Szatmárnémeti VSK Olimpia 1–1 (1–0).

Gólszerzők: Pantilimon Avram (23.), illetve Gabriel Cădar (51. perc).

Minerul: V. Avram – Hoza, P. Avram, Popârtac, Pradan, C. Capra, Viliczki, Munteanu, Cosneac, L. Boldiș,, A. Boldiș. Cserepad: Culcă, Luchi, A. Capra, Talpoș, Hazbei. Edző: Alexandru Bodriheic.

VSK Olimpia: Curileac – Țoca, R. Ritli, Doroș, Faur, Șimon, Ionescu, B. Nyilvan, Svarczkopf, Chitaș, Cădar. Cserepad: Oșan – Chifor, Jakab, Vădan, R. Nyilvan, Tincău, Maxim. Vezetőedző: Ritli Zoltán.

Feljutott a Liga 3-ba: a VSK Olimpia, 6–1-es összesítéssel.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...