Esély a vidéken lakóknak
Utoljára módositva: 2014-06-05 09:52:26

A falvakon élő munkanélküliek — férfiak és nők — munkahelyre találásának esélyét növelné az illetékes szatmári ügynökség egy most beindított projektje által, derült ki tegnap.

 

A projekt sikere nyomán három romániai megyében javulhatnak a munkaerőpiaci állapotok

Tegnap jelentették be a vidékiek elhelyezkedési esélyein javítani kívánó, EU-s támogatással zajló projektjük megkezdését a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségen (AJOFM). A másfél éves futamidejű projekt keretében elhelyezkedési tanácsadás, átképzések, munkaadó és munkavállaló közötti közvetítés folyik a munkaerőpiac serkentése érdekében, és Szatmár megye mellett két másik régióban zajlik hasonló tevékenység. A tegnapi projektindítón a Maros és Olt megyei társintézmények képviselői is jelen voltak. A projekt sikeres lebonyolításában az osztrák BEST intézmény segédkezik a román kedvezményezettek érdekében, a tegnapi bemutatkozójuk szerint húszéves tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás-problémák megoldása területén. A több mint ezerötszáz célszeméllyel foglalkozni kívánó projektre több mint 5,3 millió lejt költhetnek el a romániai intézmények. A projektfelelősöknek össze kell hangolniuk a vidéken élők életmódját a városokon működő vállalkozások elvárásaival, mutatott rá a BEST projektvezetője, és nem szabad azt a hibát elkövetni a vidéki munkavállalás serkentésével, amit egy korábbi projekt kivitelezésekor már elkövettek: nem úgy kell megoldani a vidéki munkanélküliséget, hogy a munkahelyet találókat városra költöztetik — figyelmeztetett Helmut Kronika.

Az optimális kapcsolattartás a városon lévő munkahely és a vidéki településen lévő otthon között ügydöntő lehet a projekt sikerében, ugyanúgy, ahogy a közvetlen kihívások tudatosítása: az ötven év felettiekkel, alulképzett fiatalokkal és háztartásbeli nőkkel találkoznak majd leggyakrabban a projektfelelősök.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...