Esély a vidéken lakóknak
Utoljára módositva: 2014-06-05 09:52:26

A falvakon élő munkanélküliek — férfiak és nők — munkahelyre találásának esélyét növelné az illetékes szatmári ügynökség egy most beindított projektje által, derült ki tegnap.

 

A projekt sikere nyomán három romániai megyében javulhatnak a munkaerőpiaci állapotok

Tegnap jelentették be a vidékiek elhelyezkedési esélyein javítani kívánó, EU-s támogatással zajló projektjük megkezdését a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségen (AJOFM). A másfél éves futamidejű projekt keretében elhelyezkedési tanácsadás, átképzések, munkaadó és munkavállaló közötti közvetítés folyik a munkaerőpiac serkentése érdekében, és Szatmár megye mellett két másik régióban zajlik hasonló tevékenység. A tegnapi projektindítón a Maros és Olt megyei társintézmények képviselői is jelen voltak. A projekt sikeres lebonyolításában az osztrák BEST intézmény segédkezik a román kedvezményezettek érdekében, a tegnapi bemutatkozójuk szerint húszéves tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás-problémák megoldása területén. A több mint ezerötszáz célszeméllyel foglalkozni kívánó projektre több mint 5,3 millió lejt költhetnek el a romániai intézmények. A projektfelelősöknek össze kell hangolniuk a vidéken élők életmódját a városokon működő vállalkozások elvárásaival, mutatott rá a BEST projektvezetője, és nem szabad azt a hibát elkövetni a vidéki munkavállalás serkentésével, amit egy korábbi projekt kivitelezésekor már elkövettek: nem úgy kell megoldani a vidéki munkanélküliséget, hogy a munkahelyet találókat városra költöztetik — figyelmeztetett Helmut Kronika.

Az optimális kapcsolattartás a városon lévő munkahely és a vidéki településen lévő otthon között ügydöntő lehet a projekt sikerében, ugyanúgy, ahogy a közvetlen kihívások tudatosítása: az ötven év felettiekkel, alulképzett fiatalokkal és háztartásbeli nőkkel találkoznak majd leggyakrabban a projektfelelősök.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...