Esély a vidéken lakóknak
Utoljára módositva: 2014-06-05 09:52:26

A falvakon élő munkanélküliek — férfiak és nők — munkahelyre találásának esélyét növelné az illetékes szatmári ügynökség egy most beindított projektje által, derült ki tegnap.

 

A projekt sikere nyomán három romániai megyében javulhatnak a munkaerőpiaci állapotok

Tegnap jelentették be a vidékiek elhelyezkedési esélyein javítani kívánó, EU-s támogatással zajló projektjük megkezdését a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségen (AJOFM). A másfél éves futamidejű projekt keretében elhelyezkedési tanácsadás, átképzések, munkaadó és munkavállaló közötti közvetítés folyik a munkaerőpiac serkentése érdekében, és Szatmár megye mellett két másik régióban zajlik hasonló tevékenység. A tegnapi projektindítón a Maros és Olt megyei társintézmények képviselői is jelen voltak. A projekt sikeres lebonyolításában az osztrák BEST intézmény segédkezik a román kedvezményezettek érdekében, a tegnapi bemutatkozójuk szerint húszéves tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás-problémák megoldása területén. A több mint ezerötszáz célszeméllyel foglalkozni kívánó projektre több mint 5,3 millió lejt költhetnek el a romániai intézmények. A projektfelelősöknek össze kell hangolniuk a vidéken élők életmódját a városokon működő vállalkozások elvárásaival, mutatott rá a BEST projektvezetője, és nem szabad azt a hibát elkövetni a vidéki munkavállalás serkentésével, amit egy korábbi projekt kivitelezésekor már elkövettek: nem úgy kell megoldani a vidéki munkanélküliséget, hogy a munkahelyet találókat városra költöztetik — figyelmeztetett Helmut Kronika.

Az optimális kapcsolattartás a városon lévő munkahely és a vidéki településen lévő otthon között ügydöntő lehet a projekt sikerében, ugyanúgy, ahogy a közvetlen kihívások tudatosítása: az ötven év felettiekkel, alulképzett fiatalokkal és háztartásbeli nőkkel találkoznak majd leggyakrabban a projektfelelősök.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...