Eseménydömping lesz az őszi hónapokban Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-08-06 09:53:08

 

Nagy népszerűségnek örvend megyénkben a „Szatmáron gyártották” kiállítás

A Pálinkafesztivál és a Termés Napja szeptember 13-án és 14-én, a „Szatmáron gyártották” kiállítás szeptember 26. és 28. között, a Sörfesztivál október 3. és 5. között kerül megszervezésre.
Az elmúlt napokban érdekes találkozónak adott otthont a Szatmár Megyei Tanács elnökének irodája, hiszen Adrian Ştef a szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület (DRWSM) elnökével, Dan Brumboiual, alelnökével, Markos Tiborral, illetve több tagjával – Cornel Mureșan, Josef Holczli, Fogas Paula, Tulan Sorina – találkozott. A megbeszélés központi témája a „Szatmáron gyártották” kiállítás volt, a DRWSM képviselői azt javasolták Adrian Ştefnek, hogy a megyei tanács váljon a rendezvény partnerévé, a megyében levő gazdasági szereplők népszerűsítése által. A találkozó keretében ugyanakkor egyezség született arról, hogy melyik rendezvényt mikor szervezik meg közösen a tárgyalófelek. Megállapodtak abban, hogy a Pálinkafesztivál és a Termés Napja szeptember 13-án és 14-én, a „Szatmáron gyártották” kiállítás szeptember 26. és 28. között, míg a tavalyi évben kimaradt Sörfesztivál október 3. és 5. között kerül megszervezésre. A Pálinkafesztivál és a Termés Napja a megyei tanács hagyományosnak számító rendezvénye, míg a „Szatmáron gyártották” és a Sörfesztivál a DRWSM égisze alatt zajlik, s mindegyik iránt nagy érdeklődés mutatkozott az előző években.
A találkozó keretében arról is szó esett, hogy októberben gazdasági tematikájú látogatást tesznek Kárpátaljára, illetve arról, hogy a DRWSM tagjai részt vesznek majd a jövőben a megyei tanács és helyi tanácsok által szervezett rendezvényeken, s szerveznek majd csapatépítő találkozókat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...