Eseménydömping lesz az őszi hónapokban Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-08-06 09:53:08

 

Nagy népszerűségnek örvend megyénkben a „Szatmáron gyártották” kiállítás

A Pálinkafesztivál és a Termés Napja szeptember 13-án és 14-én, a „Szatmáron gyártották” kiállítás szeptember 26. és 28. között, a Sörfesztivál október 3. és 5. között kerül megszervezésre.
Az elmúlt napokban érdekes találkozónak adott otthont a Szatmár Megyei Tanács elnökének irodája, hiszen Adrian Ştef a szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület (DRWSM) elnökével, Dan Brumboiual, alelnökével, Markos Tiborral, illetve több tagjával – Cornel Mureșan, Josef Holczli, Fogas Paula, Tulan Sorina – találkozott. A megbeszélés központi témája a „Szatmáron gyártották” kiállítás volt, a DRWSM képviselői azt javasolták Adrian Ştefnek, hogy a megyei tanács váljon a rendezvény partnerévé, a megyében levő gazdasági szereplők népszerűsítése által. A találkozó keretében ugyanakkor egyezség született arról, hogy melyik rendezvényt mikor szervezik meg közösen a tárgyalófelek. Megállapodtak abban, hogy a Pálinkafesztivál és a Termés Napja szeptember 13-án és 14-én, a „Szatmáron gyártották” kiállítás szeptember 26. és 28. között, míg a tavalyi évben kimaradt Sörfesztivál október 3. és 5. között kerül megszervezésre. A Pálinkafesztivál és a Termés Napja a megyei tanács hagyományosnak számító rendezvénye, míg a „Szatmáron gyártották” és a Sörfesztivál a DRWSM égisze alatt zajlik, s mindegyik iránt nagy érdeklődés mutatkozott az előző években.
A találkozó keretében arról is szó esett, hogy októberben gazdasági tematikájú látogatást tesznek Kárpátaljára, illetve arról, hogy a DRWSM tagjai részt vesznek majd a jövőben a megyei tanács és helyi tanácsok által szervezett rendezvényeken, s szerveznek majd csapatépítő találkozókat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...