Eseménydömping lesz az őszi hónapokban Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-08-06 09:53:08

 

Nagy népszerűségnek örvend megyénkben a „Szatmáron gyártották” kiállítás

A Pálinkafesztivál és a Termés Napja szeptember 13-án és 14-én, a „Szatmáron gyártották” kiállítás szeptember 26. és 28. között, a Sörfesztivál október 3. és 5. között kerül megszervezésre.
Az elmúlt napokban érdekes találkozónak adott otthont a Szatmár Megyei Tanács elnökének irodája, hiszen Adrian Ştef a szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület (DRWSM) elnökével, Dan Brumboiual, alelnökével, Markos Tiborral, illetve több tagjával – Cornel Mureșan, Josef Holczli, Fogas Paula, Tulan Sorina – találkozott. A megbeszélés központi témája a „Szatmáron gyártották” kiállítás volt, a DRWSM képviselői azt javasolták Adrian Ştefnek, hogy a megyei tanács váljon a rendezvény partnerévé, a megyében levő gazdasági szereplők népszerűsítése által. A találkozó keretében ugyanakkor egyezség született arról, hogy melyik rendezvényt mikor szervezik meg közösen a tárgyalófelek. Megállapodtak abban, hogy a Pálinkafesztivál és a Termés Napja szeptember 13-án és 14-én, a „Szatmáron gyártották” kiállítás szeptember 26. és 28. között, míg a tavalyi évben kimaradt Sörfesztivál október 3. és 5. között kerül megszervezésre. A Pálinkafesztivál és a Termés Napja a megyei tanács hagyományosnak számító rendezvénye, míg a „Szatmáron gyártották” és a Sörfesztivál a DRWSM égisze alatt zajlik, s mindegyik iránt nagy érdeklődés mutatkozott az előző években.
A találkozó keretében arról is szó esett, hogy októberben gazdasági tematikájú látogatást tesznek Kárpátaljára, illetve arról, hogy a DRWSM tagjai részt vesznek majd a jövőben a megyei tanács és helyi tanácsok által szervezett rendezvényeken, s szerveznek majd csapatépítő találkozókat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...