Eseménydús nyarat zártak
Utoljára módositva: 2014-09-02 10:33:56

Jövő héttől a közelgő iskolakezdés kerül előtérbe a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központban. Hompoth Lehel, a központ vezetője a nyári vakációban szervezett programjaikról is beszélt.

 

A gyermekek örömmel fogadták a mesekönyveket, sokaknak ez volt az első saját könyve

Több héten keresztül zajlott az a nyári tábor, melyen a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ fiataljai, egyes esetekben hozzátartozói vehettek részt. Minden héten más tematika alapján dolgoztak: a hangsúly a játszva tanuláson és azon volt, hogy a nyári vakáció alatt se szokjanak el a fiatalok az iskolai rendszertől.

A gyerekek szívesen jöttek, örömmel vettek részt a meghirdetett foglalkozásokon, mondta el lapunknak Hompoth Lehel, a központ vezetője. A különböző tematikájú beszélgetések mellett kirándulások is voltak, de játékra is jutott idő. Meghívott vendégeik is voltak, akik előadásokat tartottak.

Nagy siker volt az a mentorprogram, melynek keretében a központba járó iskolások vezették be az intézmény életébe az óvodásokat. A nagyobbak feleltek a kisebbekért, s ez a program annyira sikeres volt, hogy jövő héttől megismétlik. Akkor már konkrétan a kezdődő tanévhez kötik mindezt, hogy ezáltal is megkönnyítsék a gyermekek beilleszkedését az iskolai, óvodai programba. A jövő heti foglalkozásokon az iskolások tanítónői, Heinrich Kinga és Tóth Márta is részt vesznek, számolt be Hompoth Lehel.

Ötven gyermek kezdi meg a tanévet a Stella Maris Integrációs Központban szeptember 15-én 25 óvodai, 25 iskolai csoportban. Hompoth elmondta, a gyermekek a római katolikus egyháztól kapott támogatás révén taneszközöket is kapnak, illetve iskolakezdési alapcsomagot is átvehetnek majd. Ezeket haza nem vihetik, csupán a tanórákon használhatják.

„Mindez nem azt jelenti, hogy nem várjuk el a szülőktől, hozzátartozóktól, hogy megvásárolják gyermekeiknek, ami az iskolakezdéshez szükséges, és amire lehetőségük van. Emellett felhívást is szeretnénk intézni azokhoz, akik szeretnék segíteni a roma gyermekek integrálását célzó munkánkat. Az iskolakezdés sok hétköznapi családnak is anyagi megterhelés. Minden szülő szeretné a gyerekét szépen felöltözve, mindennel ellátva küldeni az iskolába, azonban ez sok áldozattal jár. Mi arra kérünk mindenkit, hogy ha van használt, de még jó állapotban levő cipője, meleg ruhája, iskolatáskája, tolltartója, ami otthon már csak a helyet foglalja, hozza el nekünk, mert mi oda tudjuk adni a gyermekeknek, akik örömmel használhatják a tanév folyamán” — zárta mondandóját a központ vezetője.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...