Eseménydús nyarat zártak
Utoljára módositva: 2014-09-02 10:33:56

Jövő héttől a közelgő iskolakezdés kerül előtérbe a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központban. Hompoth Lehel, a központ vezetője a nyári vakációban szervezett programjaikról is beszélt.

 

A gyermekek örömmel fogadták a mesekönyveket, sokaknak ez volt az első saját könyve

Több héten keresztül zajlott az a nyári tábor, melyen a nagykárolyi Stella Maris Integrációs Központ fiataljai, egyes esetekben hozzátartozói vehettek részt. Minden héten más tematika alapján dolgoztak: a hangsúly a játszva tanuláson és azon volt, hogy a nyári vakáció alatt se szokjanak el a fiatalok az iskolai rendszertől.

A gyerekek szívesen jöttek, örömmel vettek részt a meghirdetett foglalkozásokon, mondta el lapunknak Hompoth Lehel, a központ vezetője. A különböző tematikájú beszélgetések mellett kirándulások is voltak, de játékra is jutott idő. Meghívott vendégeik is voltak, akik előadásokat tartottak.

Nagy siker volt az a mentorprogram, melynek keretében a központba járó iskolások vezették be az intézmény életébe az óvodásokat. A nagyobbak feleltek a kisebbekért, s ez a program annyira sikeres volt, hogy jövő héttől megismétlik. Akkor már konkrétan a kezdődő tanévhez kötik mindezt, hogy ezáltal is megkönnyítsék a gyermekek beilleszkedését az iskolai, óvodai programba. A jövő heti foglalkozásokon az iskolások tanítónői, Heinrich Kinga és Tóth Márta is részt vesznek, számolt be Hompoth Lehel.

Ötven gyermek kezdi meg a tanévet a Stella Maris Integrációs Központban szeptember 15-én 25 óvodai, 25 iskolai csoportban. Hompoth elmondta, a gyermekek a római katolikus egyháztól kapott támogatás révén taneszközöket is kapnak, illetve iskolakezdési alapcsomagot is átvehetnek majd. Ezeket haza nem vihetik, csupán a tanórákon használhatják.

„Mindez nem azt jelenti, hogy nem várjuk el a szülőktől, hozzátartozóktól, hogy megvásárolják gyermekeiknek, ami az iskolakezdéshez szükséges, és amire lehetőségük van. Emellett felhívást is szeretnénk intézni azokhoz, akik szeretnék segíteni a roma gyermekek integrálását célzó munkánkat. Az iskolakezdés sok hétköznapi családnak is anyagi megterhelés. Minden szülő szeretné a gyerekét szépen felöltözve, mindennel ellátva küldeni az iskolába, azonban ez sok áldozattal jár. Mi arra kérünk mindenkit, hogy ha van használt, de még jó állapotban levő cipője, meleg ruhája, iskolatáskája, tolltartója, ami otthon már csak a helyet foglalja, hozza el nekünk, mert mi oda tudjuk adni a gyermekeknek, akik örömmel használhatják a tanév folyamán” — zárta mondandóját a központ vezetője.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...