Este a fonóban
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:12:32

A fenti címmel tartottak előadást a Nagykárolyi Down Alapítvány gondozottjai és önkéntesei.

 

A Nagykárolyi Down Alapítvány is részt vesz a CREST Forrásközpont által 2013. augusztus 1. és 2014. július 31. között zajló „Határon átívelő kulturális híd a társadalmi felzárkóztatásért” című projektben, amely négy ország (Magyarország, Románia, Szlovákia és Ukrajna) egyesületeit, alapítványait fogja össze.

A tegnapi eseményen a Nagykároly Down Alapítvány gondozottjai, valamint önkéntesei egy színpadi játékot mutattak be Este a fonóban címmel a Szent László Közösségi Ház udvarán található épületben. Az előadást megelőzően Hargitay Erzsébet, az alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd röviden ismertette a projekt lényegét. Mint elmondta, a projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítése céljából. A projekt eddigi tevékenységei során a részt vevő alapítványok munkatársai, önkéntesei és gondozottjai többek között képzéseken, tapasztalatcserén, kulturális látogatásokon és személyiségfejlesztő programokon vehettek részt, a továbbiakban pedig egy nemzetközi tábor is kilátásban van.

A népi hagyományokat bemutató színpadi játék, amelynek premierje hétfőn az Elméleti Líceumban volt, szerdán pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolában is látható lesz, osztatlan sikert aratott a jelenlévők körében, akik az előadást követően megtekinthették a pályázat eddigi tevékenységeiről készült fotókiállítást.

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...