Este a fonóban
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:12:32

A fenti címmel tartottak előadást a Nagykárolyi Down Alapítvány gondozottjai és önkéntesei.

 

A Nagykárolyi Down Alapítvány is részt vesz a CREST Forrásközpont által 2013. augusztus 1. és 2014. július 31. között zajló „Határon átívelő kulturális híd a társadalmi felzárkóztatásért” című projektben, amely négy ország (Magyarország, Románia, Szlovákia és Ukrajna) egyesületeit, alapítványait fogja össze.

A tegnapi eseményen a Nagykároly Down Alapítvány gondozottjai, valamint önkéntesei egy színpadi játékot mutattak be Este a fonóban címmel a Szent László Közösségi Ház udvarán található épületben. Az előadást megelőzően Hargitay Erzsébet, az alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd röviden ismertette a projekt lényegét. Mint elmondta, a projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítése céljából. A projekt eddigi tevékenységei során a részt vevő alapítványok munkatársai, önkéntesei és gondozottjai többek között képzéseken, tapasztalatcserén, kulturális látogatásokon és személyiségfejlesztő programokon vehettek részt, a továbbiakban pedig egy nemzetközi tábor is kilátásban van.

A népi hagyományokat bemutató színpadi játék, amelynek premierje hétfőn az Elméleti Líceumban volt, szerdán pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolában is látható lesz, osztatlan sikert aratott a jelenlévők körében, akik az előadást követően megtekinthették a pályázat eddigi tevékenységeiről készült fotókiállítást.

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...