Este a fonóban
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:12:32

A fenti címmel tartottak előadást a Nagykárolyi Down Alapítvány gondozottjai és önkéntesei.

 

A Nagykárolyi Down Alapítvány is részt vesz a CREST Forrásközpont által 2013. augusztus 1. és 2014. július 31. között zajló „Határon átívelő kulturális híd a társadalmi felzárkóztatásért” című projektben, amely négy ország (Magyarország, Románia, Szlovákia és Ukrajna) egyesületeit, alapítványait fogja össze.

A tegnapi eseményen a Nagykároly Down Alapítvány gondozottjai, valamint önkéntesei egy színpadi játékot mutattak be Este a fonóban címmel a Szent László Közösségi Ház udvarán található épületben. Az előadást megelőzően Hargitay Erzsébet, az alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd röviden ismertette a projekt lényegét. Mint elmondta, a projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítése céljából. A projekt eddigi tevékenységei során a részt vevő alapítványok munkatársai, önkéntesei és gondozottjai többek között képzéseken, tapasztalatcserén, kulturális látogatásokon és személyiségfejlesztő programokon vehettek részt, a továbbiakban pedig egy nemzetközi tábor is kilátásban van.

A népi hagyományokat bemutató színpadi játék, amelynek premierje hétfőn az Elméleti Líceumban volt, szerdán pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolában is látható lesz, osztatlan sikert aratott a jelenlévők körében, akik az előadást követően megtekinthették a pályázat eddigi tevékenységeiről készült fotókiállítást.

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...