Este a fonóban
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:12:32

A fenti címmel tartottak előadást a Nagykárolyi Down Alapítvány gondozottjai és önkéntesei.

 

A Nagykárolyi Down Alapítvány is részt vesz a CREST Forrásközpont által 2013. augusztus 1. és 2014. július 31. között zajló „Határon átívelő kulturális híd a társadalmi felzárkóztatásért” című projektben, amely négy ország (Magyarország, Románia, Szlovákia és Ukrajna) egyesületeit, alapítványait fogja össze.

A tegnapi eseményen a Nagykároly Down Alapítvány gondozottjai, valamint önkéntesei egy színpadi játékot mutattak be Este a fonóban címmel a Szent László Közösségi Ház udvarán található épületben. Az előadást megelőzően Hargitay Erzsébet, az alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd röviden ismertette a projekt lényegét. Mint elmondta, a projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítése céljából. A projekt eddigi tevékenységei során a részt vevő alapítványok munkatársai, önkéntesei és gondozottjai többek között képzéseken, tapasztalatcserén, kulturális látogatásokon és személyiségfejlesztő programokon vehettek részt, a továbbiakban pedig egy nemzetközi tábor is kilátásban van.

A népi hagyományokat bemutató színpadi játék, amelynek premierje hétfőn az Elméleti Líceumban volt, szerdán pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolában is látható lesz, osztatlan sikert aratott a jelenlévők körében, akik az előadást követően megtekinthették a pályázat eddigi tevékenységeiről készült fotókiállítást.

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...