Este a fonóban
Utoljára módositva: 2014-05-28 10:12:32

A fenti címmel tartottak előadást a Nagykárolyi Down Alapítvány gondozottjai és önkéntesei.

 

A Nagykárolyi Down Alapítvány is részt vesz a CREST Forrásközpont által 2013. augusztus 1. és 2014. július 31. között zajló „Határon átívelő kulturális híd a társadalmi felzárkóztatásért” című projektben, amely négy ország (Magyarország, Románia, Szlovákia és Ukrajna) egyesületeit, alapítványait fogja össze.

A tegnapi eseményen a Nagykároly Down Alapítvány gondozottjai, valamint önkéntesei egy színpadi játékot mutattak be Este a fonóban címmel a Szent László Közösségi Ház udvarán található épületben. Az előadást megelőzően Hargitay Erzsébet, az alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd röviden ismertette a projekt lényegét. Mint elmondta, a projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a hátrányos helyzetben élő gyerekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítése céljából. A projekt eddigi tevékenységei során a részt vevő alapítványok munkatársai, önkéntesei és gondozottjai többek között képzéseken, tapasztalatcserén, kulturális látogatásokon és személyiségfejlesztő programokon vehettek részt, a továbbiakban pedig egy nemzetközi tábor is kilátásban van.

A népi hagyományokat bemutató színpadi játék, amelynek premierje hétfőn az Elméleti Líceumban volt, szerdán pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolában is látható lesz, osztatlan sikert aratott a jelenlévők körében, akik az előadást követően megtekinthették a pályázat eddigi tevékenységeiről készült fotókiállítást.

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...