Esti program: Uruguay – Anglia
Utoljára módositva: 2014-06-18 17:38:51

Az első forduló mérkőzését elveszítő csapatok mérkőznek csütörtök este Sao Paulóban: a D–csoport sorsdöntő, Uruguay – Anglia találkozója 22 órakor kezdődik. Suárez játékra jelentkezett.

Az angliai sajtó szerint Rooney (jobbról a második) csütörtöki játéka a kezdő tizenegyben kérdéses

Két „megsebzett” csapat áll szemben egymással csütörtök este a brazíliai világbajnokság csoportkörének második fordulójában: a D jelzésű széria csemegéje az Uruguay – Anglia találkozót rendezik 22 órától.

A héten az a hír járta be a világsajtót, miszerint Wayne Rooney kikerül a dél–amerikaiak elleni meccs kezdőjéből, és büntetésből a tartalékokkal kellett készüljön. Azonban a Manchester United és az angol szövetség (FA) is jelezte: Rooney hétfőn a saját kérésére edzett a tartalékokkal. „Már a csapat találkozása előtt is külön edzéseket végeztem, és pontosan ezt tettem hétfőn is. Saját döntésem volt, hogy különedzést végezzek” – írta a facebook–oldalán Rooney, akit – gólpassza ellenére – erősen kritizálta az angol sajtó az olaszok elleni mérkőzésen a bal szélen nyújtott játékáért. Ugyanakkor az eredetileg szélső, de az olaszok ellen 2–1-re elveszített mérkőzésen középen szervező Raheem Sterling elképzelhetőnek tartja, hogy Uruguay ellen mindketten visszakerüljenek a saját pozíciójukba.

Ugyanakkor az Uruguay szurkolóinak van okuk az optimizmusra, ugyanis a hírek szerint Luis Suárez játékra jelentkezett: a nemrégiben térdműtéten áteső labdarúgó – aki az angol Liverpool alkalmazásában áll – feltétlenül játszani akar Anglia ellen. „Most már százszázalékos állapotban vagyok. Az angol csapat minden játékosát ismerem, többükkel klubtársak vagyunk. Tudom, hogy a védelmük hajlamos bizonytalankodni, és bízom benne, hogy ezt ki tudjuk majd használni” – mondta az uruguay-i csatár.

Óscar Washington Tabárez szövetségi kapitány ugyanakkor továbbra is óvatos Suárez bevetésével kapcsolatban. „Lehetséges, hogy játszani fog, többet egyelőre nem mondhatok.”

Az első fordulóban Uruguay 3–1-re kapott ki Costa Ricától, míg az angolokat az olaszok verték 2–1-re.

Kolumbia – Elefántcsontpart rangadó

Eldőlhet az egyik továbbjutó csapat sorsa a C–csoportban csütörtök késő délután, ugyanis az első fordulóban győztes Kolumbia és Elefántcsontpart találkozik egymással. A dél–amerikaiak szombaton lemosták a pályáról a görögöket, míg az afrikai együttes Japánnal szemben harcolt ki három pontot. A kolumbiaiak egyébként sajátos módon ünnepelték a nemzeti csapatot: a vasárnapi elnökválasztáson több mint 400 ezer szavazatot kapott Jose Pekerman. Kolumbia csapatának a szövetségi kapitánya nem indult a választáson, a sok voksot azért kapta, mert a válogatott fölényesen verte Görögországot. A szurkolók a politikusok helyett inkább a nagy népszerűségnek örvendő Pekerman nevét írták a szavazócédulákra.

A C–csoport másik mérkőzését, a Görögország – Japán találkozót péntek kora reggel játsszák.

Közvetítések

Csütörtök

C–csoport, 2. forduló: Kolumbia – Elefántcsontpart (19 óra, m1, TVR 1).

D–csoport, 2. forduló: Uruguay – Anglia (22 óra, m1, TVR 1).

Péntek

C–csoport, 2. forduló: Japán – Görögország (1 óra, m1, TVR 1).

Fotó: fifa.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...