Esztendőtől esztendeig
Utoljára módositva: 2017-09-29 08:54:15

A Budapesten található Hagyományok Háza szolgáltatóközpont jóvoltából indult útjára az a foglalkozás, melybe Kolozsváron kapcsolódott be az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) a Jeles Napok rendezvénysorozattal.

Azért, hogy Kolozsváron, illetve az ország nagyobb városain kívül más helyen is teret kapjanak ezek a hagyományőrzést célzó foglalkozások, Nagykárolyban is megszervezték az Esztendőtől esztendeig elnevezésű rendezvényt. Október 6-án újabb kiadásához érkezik a programsorozat, amikor is 18 órai kezdettel a szüreti népszokásokkal és játékokkal ismerkedhetnek meg a Szent László Közösségi Házba ellátogató gyermekek. A szüreti hangulatot idéző népdalokat ismét Bodó Tímea Emese fogja tanítani, lesz szőlődarálás és -préselés, mustkóstolás, az őszi évszakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás és egyéb meglepetés. A kezdeményezés a Rekettye Kulturális Egyesület támogatásával valósul meg, és a szervezők sok szeretettel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A belépődíj 5 lej.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 20:40
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...