Esztendőtől esztendeig
Utoljára módositva: 2017-09-29 08:54:15

A Budapesten található Hagyományok Háza szolgáltatóközpont jóvoltából indult útjára az a foglalkozás, melybe Kolozsváron kapcsolódott be az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) a Jeles Napok rendezvénysorozattal.

Azért, hogy Kolozsváron, illetve az ország nagyobb városain kívül más helyen is teret kapjanak ezek a hagyományőrzést célzó foglalkozások, Nagykárolyban is megszervezték az Esztendőtől esztendeig elnevezésű rendezvényt. Október 6-án újabb kiadásához érkezik a programsorozat, amikor is 18 órai kezdettel a szüreti népszokásokkal és játékokkal ismerkedhetnek meg a Szent László Közösségi Házba ellátogató gyermekek. A szüreti hangulatot idéző népdalokat ismét Bodó Tímea Emese fogja tanítani, lesz szőlődarálás és -préselés, mustkóstolás, az őszi évszakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás és egyéb meglepetés. A kezdeményezés a Rekettye Kulturális Egyesület támogatásával valósul meg, és a szervezők sok szeretettel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A belépődíj 5 lej.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...