Esztendőtől esztendeig
Utoljára módositva: 2017-09-29 08:54:15

A Budapesten található Hagyományok Háza szolgáltatóközpont jóvoltából indult útjára az a foglalkozás, melybe Kolozsváron kapcsolódott be az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) a Jeles Napok rendezvénysorozattal.

Azért, hogy Kolozsváron, illetve az ország nagyobb városain kívül más helyen is teret kapjanak ezek a hagyományőrzést célzó foglalkozások, Nagykárolyban is megszervezték az Esztendőtől esztendeig elnevezésű rendezvényt. Október 6-án újabb kiadásához érkezik a programsorozat, amikor is 18 órai kezdettel a szüreti népszokásokkal és játékokkal ismerkedhetnek meg a Szent László Közösségi Házba ellátogató gyermekek. A szüreti hangulatot idéző népdalokat ismét Bodó Tímea Emese fogja tanítani, lesz szőlődarálás és -préselés, mustkóstolás, az őszi évszakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás és egyéb meglepetés. A kezdeményezés a Rekettye Kulturális Egyesület támogatásával valósul meg, és a szervezők sok szeretettel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A belépődíj 5 lej.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...