Esztendőtől esztendeig
Utoljára módositva: 2017-09-29 08:54:15

A Budapesten található Hagyományok Háza szolgáltatóközpont jóvoltából indult útjára az a foglalkozás, melybe Kolozsváron kapcsolódott be az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) a Jeles Napok rendezvénysorozattal.

Azért, hogy Kolozsváron, illetve az ország nagyobb városain kívül más helyen is teret kapjanak ezek a hagyományőrzést célzó foglalkozások, Nagykárolyban is megszervezték az Esztendőtől esztendeig elnevezésű rendezvényt. Október 6-án újabb kiadásához érkezik a programsorozat, amikor is 18 órai kezdettel a szüreti népszokásokkal és játékokkal ismerkedhetnek meg a Szent László Közösségi Házba ellátogató gyermekek. A szüreti hangulatot idéző népdalokat ismét Bodó Tímea Emese fogja tanítani, lesz szőlődarálás és -préselés, mustkóstolás, az őszi évszakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás és egyéb meglepetés. A kezdeményezés a Rekettye Kulturális Egyesület támogatásával valósul meg, és a szervezők sok szeretettel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A belépődíj 5 lej.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...