EU-s kártya helyett igazolás
Utoljára módositva: 2019-03-18 13:06:32

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított igazolást ugyanúgy elfogadják külföldön, mint az EU-s kártyát, igényelni pedig szintén ugyanúgy kell, mint eddig.

Lassan négy hónapja, hogy leállt az európai egészségbiztosítási kártyák nyomtatása Romániában, mert lejárt a szolgáltatóval kötött szerződés, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ideiglenesen csak igazolást ad azoknak, akik igénylik az okmányt. A pénztár szerint ez nem jelent gondot: az igazolást ugyanúgy elfogadják külföldön, mint a kártyát, igényelni pedig szintén ugyanúgy kell, mint eddig. Egy típuskérvényt kell kitölteni, és ezt a személyazonossági igazolvány fénymásolatával és munkahelyi igazolással — esetenként tanulói igazolással vagy nyugdíjszelvénnyel — együtt benyújtani, Szatmár megyei lakosok esetében a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz.

Az irat továbbra is kizárólag ingyenes sürgősségi ellátásra jogosít fel, rendelők, klinikák szolgáltatásainak bérmentes igénybevételére nem. Jól jön viszont, ha nyaralásra, üzleti útra, rövid kirándulásra vagy külföldi tanulmányútra készülnek a lakosok, mert segít abban, hogy időt, fáradságot és pénzt takarítsanak meg, ha megbetegednek vagy valamilyen sérülést szenvednek külföldön, ami sürgős ellátást igényel.

A lakosok számára a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztár székhelyén, a Lucian Blaga sugárút 64. szám alatt szerezhető be az irat hétköznapokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...