Euró csak később…
Utoljára módositva: 2012-05-22 09:33:50

Bukarest még fenntartotta a 2015-ös céldátumot a nemzetközi gazdasági válság ellenére. Május elején volt kormányváltás: minden borult.

Románia négy évvel elhalaszthatja az euró bevezetését az eredetileg 2015-re kitűzött céldátumhoz képest – így értelmezte a román média a román miniszterelnök egyik gazdasági tanácsadója kijelentését, miszerint irreális az eredeti céldátum fenntartása. Daniel Dăianu, Victor Ponta román miniszterelnök tanácsadója szerint egyrészt Románia gazdasága nem elég versenyképes, másrészt az eurózónának is nagy gondjai vannak az államadósság-válság miatt.

Eddig tartott(ák)…

Az elmúlt években Bukarest fenntartotta a 2015-ös céldátumot a 2008-ban kitört nemzetközi gazdasági válság ellenére. Romániában május elején volt kormányváltás. A céldátum esetleges módosításáról hivatalos döntés még nem született.

Elemzők közben vitatkoznak azon, megmarad-e az euró, ám a többség most azzal ért egyet, hogy igen. Még akkor is, ha Görögország netán kilépne a zónából. Sőt, Olii Rehn cáfolja, hogy az eurózónából való görög távozás forgatókönyvén dolgoznának.

Az Európai Bizottság nem dolgozik ilyesmin, mondta az uniós javaslattevő-végrehajtó testület alelnöke.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...