Európa–bajnoki futamok zajlanak Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-09-12 18:34:41

Sorozatban ötödik alkalommal rendezi meg a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja a CEC ORI CUP Európa–bajnokság ötödik és hatodik fordulóját.

Sorozatban ötödik alkalommal rendeznek Eb-futamot Szatmáron

A tíz fordulós autós tájékozódási és ügyességi versenysorozat a szlovák autóklub égisze alatt zajlik és a szabályzat szerint a különböző helyszínek első etapja éjszakai, a második pedig nappali versenyzést foglal magában.

A szatmári futam első fordulója péntek este zajlott: egy tájékozódási szakasz után 22 órától az ACR szatmárnémeti gyakorlópályáján rendeztek ügyességi versenyt, majd újabb tájékozódási próba után hajnali ügyességi megmérettetéssel zárták az Európa–bajnokság 5. etapját.

Szombat kora reggel kezdenek a versenyzők, hiszen a szatmárnémeti Transilvania sugárúton 9 órától ügyességi próbára állnak fel a pilóták – erre az időre le lesz zárva a közúti forgalom elől az útszakasz – majd 10.30 órakor már indulnak a tájékozódási versenyre, ezt is a megye útjain rendeznek, a közlekedésrendészeti szabályok betartásával. 15 órára, a Gorunului utcai ACR–gyakorlópályára várják vissza a szatmári szervezők a versenyzőket, ekkor kezdődik ugyanis az utolsó ügyességi próba.

Két romániai, továbbá szlovákiai, csehországi, lengyelországi és magyarországi csapatokat várnak. A bajnoki idényben rajthoz áll az ACR szatmárnémeti igazgatója, Seletye Dávid is, azonban ezen a hétvégén, szervezőként nem versenyezhet, de a pontokat megkapja. Az első négy forduló után Seletye az ügyességi próbában a 2., míg a tájékozódási próbában a 8. helyen áll a 30 fős mezőnyben.

Ezzel a versennyel párhuzamosan zajlik majd a 30. Someş–Oaş Kupa, amelyre többnyire hazai versenyzők neveznek, ők is végig teljesítik a fentebbi próbákat, de nem pontoznak az Eb–táblázatban, a verseny végén pedig külön díjazzák őket a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...