Európa zászlói a kastélykertben
Utoljára módositva: 2019-05-09 19:12:02

Európa napja, a „győzelem napja”, Románia függetlenségi napja tiszteletére Nagykárolyban is több ünnepi rendezvényt tartottak.

A város új központjában lévő katonai emlékmű előtt volt koszorúzás. Ehhez kapcsolódóan a nagykárolyi önkormányzat kulturális igazgatósága újraindította az Európai Unió tagállamait népszerűsítő kezdeményezését. Több éve már annak, hogy a nemzeti ünnepeik alkalmából az országok egy-egy jeles személyisége, így a legnépszerűbb költője, labdarúgója, zenésze, illetőleg festőművésze mutatta be a hazáját a nagykárolyi kastélykertben. 2019-ben pedig az építészeket állítják a középpontba, mégpedig az adott államok romániai nagykövetségeivel való egyeztetés eredményeként. Ennek megfelelően a Károlyi-kastély parkjában ebben az évben az Építészek ösvényét avatták fel. A tematikus út mentén az Európai Unió tagországainak több jelentős építészmérnökéről is látható-olvasható ismertető. A kihelyezett táblácskák mellett az adott ország zászlaja is látható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...