Európai körversenyen szerzett bronzérmet a szatmári Teo Șofran
Utoljára módositva: 2019-12-18 15:39:32

Kiváló eredménnyel tértek haza a Románia kadett korosztályos tőrvívó lányai a németországi Tauberbischosheimban rendezett európai körversenyről.

A Szatmárnémeti SK sportolójával, Teodora Șofrannal (képünkön balról az első) erősített válogatott bronzérmet szerzett az év utolsó rangos kontinentális viadalán, amelyre egyébként összesen 172 egyéni nevezés volt.

Az egyéni megmérettetés egyébként nem sikerült fényesen a román lányoknak. Vasile Karina (Steaua CSA) teljesített a legjobban, ő a 6. helyen zárt, míg a Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes szatmári tanítványa a 65. lett. Teodora öt győzelemmel és két vereséggel került ki a csoportkörből 29. kiemeltként, viszont a legjobb 64 közé jutásért rendezett asszót elvesztette spanyol ellenfelével szemben, így idő előtt kényszerült búcsúzni a további küzdelmektől. A válogatott többi tagja viszont ennél gyengébben szerepelt: Maria Teodorescu (CSTA Bukarest) a 70., Anne Marie Briciu (CSTA) a 94., Andrea Dincă (ACS Balestra) a 97., Denisa Manescu (Steaua) a 117., Mara Neagu-Culea (Balestra) a 138., Daria Roșca (Balestra) a 158., Alexandra Tănase (Balestra) pedig a 168. helyen zárt.

Mégis, a másnapi csapatversenyben második kiemeltként várhatták a küzdelmeket, így csak a második fordulóban csatlakoztak a mezőnyhöz. A Vasile Karina, Teodora Șofran, Andrea Dincă, Denisa Manescu alkotta válogatott a Németország 3. csapata elleni 45–42-es sikerrel nyított, majd 45–41-re győzték le Lengyelországot a legjobb négy közé jutásért. Itt viszont Oroszország első csapat jött ellenfélnek, a román lányok pedig 45–23-ra kikaptak, viszont a bronzmérkőzésen 45–30-ra verték Magyarország 1-es csapatát.

Izsáki lapunknak elmondta, hogy ez az eredmény reményt adhat nekik az Európa-bajnokságon való jó eredményre. Jövő év február 22–26-án a horvátországi Porečben zajlik majd a korosztályos kontinentális verseny, ahol Románia is éremesélyesként indulhat.

Addig viszont először is a honi bajnokság vár a román lányokra, amit január 4–7. között rendeznek meg Bukarestben. Ezután pedig következhet a Szatmár Kupa-Stahl Katalin Emléktorna: a női tőrvívók kadett korosztályos európai körversenyét február 8–9-re írta ki 2020-ban az Európai Vívó Konföderáció (EFC).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...