Európai versenyen nyert Baranyai Dóra
Utoljára módositva: 2018-11-11 14:23:32

Nagy sikert könyvelt el a szatmárnémeti Baranyai Dóra az izraeli Haifában, ahol megnyerte az Adam Bergman Emléktorna harmadik kategóriás európai korosztályos verseny páros viadalát.

Az orosz Anastasia Ivanovával (első képünkön balra, a serleggel a kezében) az oldalán a fiatal szatmári lány nem találat legyőzőre a 16 évesek párbajában: az első körben az izraeli May Baranes, Stefani Sandoiu Shtein párost verték 2:6, 4:4, 10:5-re, majd a torna első számú kiemelt párosát, az osztrák Ines Faltinert és az orosz Anna Segysevát a vártnál könnyebben verték 6:4, 6:3-ra. Ezután a harmadik számú kiemelt orosz Kristina Kuksina, Ksenia Minaeva kettős elleni 4:6, 7:5, 10:6-os sikerrel a döntőbe jutottak a lányok. Péntek délután az izraeli Tali Malykhin, Diana Smelanszky párost 6:4, 4:6, 10:7-re verték, így Baranyai Dóra első páros európai torna győzelemét könyvelhette el.

Egyéniben nem volt ilyen szerencséje a szatmári lánynak. Az első körben a döntő szettben kapott ki a 2. kiemelttől, az izraeli Mika Dagan Fruchtmantól (6:1, 4:6, 6:3), aki ezután a döntőig jutott el úgy, hogy csak Dórának sikerült tőle szettet elvenni. Az izraeli ugyanis a fináléban is szettvereség nélkül nyert.

„Reméljük, hogy ez csak a kezdet” — üzenték Dóra szülei a lányuk izraeli sikere után, akik köszönet mondanak Kozan Attilának (első képünkön középen), Csaholczi Arnoldnak, Szereday Juditnak és Sófalvi Erzsébetnek, akik segítettek Dórának a felkészülésben.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...