Európai versenyen nyert Baranyai Dóra
Utoljára módositva: 2018-11-11 14:23:32

Nagy sikert könyvelt el a szatmárnémeti Baranyai Dóra az izraeli Haifában, ahol megnyerte az Adam Bergman Emléktorna harmadik kategóriás európai korosztályos verseny páros viadalát.

Az orosz Anastasia Ivanovával (első képünkön balra, a serleggel a kezében) az oldalán a fiatal szatmári lány nem találat legyőzőre a 16 évesek párbajában: az első körben az izraeli May Baranes, Stefani Sandoiu Shtein párost verték 2:6, 4:4, 10:5-re, majd a torna első számú kiemelt párosát, az osztrák Ines Faltinert és az orosz Anna Segysevát a vártnál könnyebben verték 6:4, 6:3-ra. Ezután a harmadik számú kiemelt orosz Kristina Kuksina, Ksenia Minaeva kettős elleni 4:6, 7:5, 10:6-os sikerrel a döntőbe jutottak a lányok. Péntek délután az izraeli Tali Malykhin, Diana Smelanszky párost 6:4, 4:6, 10:7-re verték, így Baranyai Dóra első páros európai torna győzelemét könyvelhette el.

Egyéniben nem volt ilyen szerencséje a szatmári lánynak. Az első körben a döntő szettben kapott ki a 2. kiemelttől, az izraeli Mika Dagan Fruchtmantól (6:1, 4:6, 6:3), aki ezután a döntőig jutott el úgy, hogy csak Dórának sikerült tőle szettet elvenni. Az izraeli ugyanis a fináléban is szettvereség nélkül nyert.

„Reméljük, hogy ez csak a kezdet” — üzenték Dóra szülei a lányuk izraeli sikere után, akik köszönet mondanak Kozan Attilának (első képünkön középen), Csaholczi Arnoldnak, Szereday Juditnak és Sófalvi Erzsébetnek, akik segítettek Dórának a felkészülésben.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...