Évadzáró gála és díjátadás
Utoljára módositva: 2014-06-16 08:40:34

Tegnap a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában került sor a Harag György Társulat évadzáró gálájára, amelyen kiosztották a szakma és a közönség által odaítélt díjakat is.

 

A Harag György Társulatnál évek óta hagyománya van az évadzáró gálának, amire már számít a közönség, hiszen minden évben újabb és újabb meglepetéssel szolgálnak a társulat művészei, ezeken az előadásokon vidám percekkel hálálják meg a közönség egész évadban tapasztalt hűségét. Az idei gálaműsort Bessenyei István rendezte, közreműködött a színház zenekara és a társulat valamennyi színésze.

Bessenyei szerint az évadzáró gálák elkészítésének két módja van. Az egyik — és ez a színházibb —, amikor magát az évadot hozza vissza valamilyen kifordított, eltorzított, parodizált formában, ami több munkát, alkotói készséget, időt és energiát igényel, vagyis felér egy új előadás létrehozásával. Ennek a változatnak megvan a hátulütője is, hogy az a néző, aki nem követte az évadot, kevésbé tudja élvezni. Bessenyei emiatt döntött úgy, hogy nem magát az évadot értékeli újra a maga módján, hanem úgymond a színészek egy jókedvű műsort hoznak létre, ki–ki megmutatva a maga erősségét. Így állítottak össze egy bő kétórás műsort. A színészek ötletei alapján válogatott Bessenyei úgy, hogy minden színész fellépési lehetőséghez jusson egy bizonyos koncepció szerint. Az előadás fontos mozzanata volt a kis finálé, amelyen a társulat valamennyi tagja együtt énekelt egy dalt azoknak a nézőknek az emlékére, akik már nem lehetnek közöttünk.

 

A díjazottak

 

A tegnapi gálán adták át a 2013–2014-es színházi évad díjait. A Harag György Társulat díját Kányádi Szilárd, az Ács Alajos–díjat Rappert–Vencz Gábor, az ifj. Baranyai Zoltán és családja által felajánlott Baranyai Zoltán–díjat (fiatal művészek díja) Sándor Anna kapta. Az év színésze Gaál Gyula, az év színésznője Kovács Nikolett lett. A legjobb drámai színész és színésznő: Rappert–Vencz Gábor és Lőrincz Ágnes, a legjobb komikus színészek: Péter Attila Zsolt és Kovács Nikolett, a legjobb epizódszínészek: Kányádi Szilárd és Laczkó Tekla. A háttérszemélyzetnek járó Angyalka–díjat (Anghel József–emlékdíj) Baráth Csaba Attila kapta, míg a támogatói–díjakat Csirák Csabának és Kiskasza Lászlónak osztották ki.

 

Elek György

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...