Évadzáró gála és díjátadás
Utoljára módositva: 2014-06-16 08:40:34

Tegnap a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában került sor a Harag György Társulat évadzáró gálájára, amelyen kiosztották a szakma és a közönség által odaítélt díjakat is.

 

A Harag György Társulatnál évek óta hagyománya van az évadzáró gálának, amire már számít a közönség, hiszen minden évben újabb és újabb meglepetéssel szolgálnak a társulat művészei, ezeken az előadásokon vidám percekkel hálálják meg a közönség egész évadban tapasztalt hűségét. Az idei gálaműsort Bessenyei István rendezte, közreműködött a színház zenekara és a társulat valamennyi színésze.

Bessenyei szerint az évadzáró gálák elkészítésének két módja van. Az egyik — és ez a színházibb —, amikor magát az évadot hozza vissza valamilyen kifordított, eltorzított, parodizált formában, ami több munkát, alkotói készséget, időt és energiát igényel, vagyis felér egy új előadás létrehozásával. Ennek a változatnak megvan a hátulütője is, hogy az a néző, aki nem követte az évadot, kevésbé tudja élvezni. Bessenyei emiatt döntött úgy, hogy nem magát az évadot értékeli újra a maga módján, hanem úgymond a színészek egy jókedvű műsort hoznak létre, ki–ki megmutatva a maga erősségét. Így állítottak össze egy bő kétórás műsort. A színészek ötletei alapján válogatott Bessenyei úgy, hogy minden színész fellépési lehetőséghez jusson egy bizonyos koncepció szerint. Az előadás fontos mozzanata volt a kis finálé, amelyen a társulat valamennyi tagja együtt énekelt egy dalt azoknak a nézőknek az emlékére, akik már nem lehetnek közöttünk.

 

A díjazottak

 

A tegnapi gálán adták át a 2013–2014-es színházi évad díjait. A Harag György Társulat díját Kányádi Szilárd, az Ács Alajos–díjat Rappert–Vencz Gábor, az ifj. Baranyai Zoltán és családja által felajánlott Baranyai Zoltán–díjat (fiatal művészek díja) Sándor Anna kapta. Az év színésze Gaál Gyula, az év színésznője Kovács Nikolett lett. A legjobb drámai színész és színésznő: Rappert–Vencz Gábor és Lőrincz Ágnes, a legjobb komikus színészek: Péter Attila Zsolt és Kovács Nikolett, a legjobb epizódszínészek: Kányádi Szilárd és Laczkó Tekla. A háttérszemélyzetnek járó Angyalka–díjat (Anghel József–emlékdíj) Baráth Csaba Attila kapta, míg a támogatói–díjakat Csirák Csabának és Kiskasza Lászlónak osztották ki.

 

Elek György

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...