Évadzáró sajtótájékoztató a Harag György Társulatnál
Utoljára módositva: 2019-06-27 09:38:46

Tegnap Nagy Orbán, az Északi Színház vezérigazgatója és Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt évad eseményeiről. 

Értékelőjében Nagy Orbán, az Északi Színház vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon sikeresnek tartja az elmúlt évadot, kiváló előadások születtek szakmai szinten is, ugyanakkor a közönség számára is sok kedvenc darab került bemutatásra. A társulat arra fog törekedni, hogy a következő évad is sikerekben gazdag lehessen.

Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója elmondta, hogy Szatmárnémetiben befejeződött az évad, de a társulatnak még van három vendégelőadása. Az elmúlt évadban egyensúlyba kerültek a szakmai és a kizárólag szórakoztató előadások. Most jött el az idő, amikor a szélesebb közönség is elégedett, de készültek olyan előadások, amelyek részt vettek és a jövőben is meghívást kapnak fesztiválokra. Több sikeres előadás a korábbi évadokból ismét műsorra került, és azokat újra játsszák. Bármelyik fesztiválon megállja a helyét Székely Csaba Semmit se bánok című darabja Lendvai Zoltán rendezésében, Frank Wedeking A tavasz ébredése című darabja Györfi Csaba rendezésében, valamint Molière Scapin című darabja Bocsárdi László rendezésében, mondta Bessenyei. A művészeti igazgató úgy látja, eljött az idő, amikor sok kezdeményezés beért, a szatmárnémeti társulat úgy maradt meg közönségszínháznak, hogy egyre több magas művészi szinten készült előadást tűz műsorára, ráadásul nemcsak a színvonal nőtt, hanem a nézők száma is, ami mindennél többet jelent.

Bessenyei szót ejtett arról is, hogy a társulat az évad során ünnepelte alapítása 65. évfordulóját, illetve a Brighella Bábtagozat alapításának 15. évfordulóját. Látható fejlődésen megy át a bábtagozat, egyre több olyan produkciót hoz létre, amelyek meghívást kapnak fesztiválokra, valamint hazai és külföldi színházaknál vendégszerepel. Két sikeres és színvonalas bábelőadást rendezett Tóth-Páll Miklós, amelyek nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tanulságosak. A bábtagozat anyagilag is gyarapszik, ugyanis a tagozatot működtető alapítvány most már egy autóbusszal is rendelkezik.

A Harag György Társulat előadásai mellett a közönség nagyon sok vendégelőadást láthatott, ugyanakkor a Szatmárnémetiben készült előadásokat is nagyon sok településen láthatta az ottani közönség.

A 2018–19-es évadban a társulatnak huszonkilenc bérlete és 8299 bérletese volt. Az előadásokat 53 436 néző követte figyelemmel, ebből 46 591 néző a társulat saját előadásait tekintette meg. A társulat összesen 259 alkalommal lépett közönség elé.

 

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...