Évzáró a 10-es iskolában
Utoljára módositva: 2019-06-14 09:31:45

Tegnap tartották meg az évzáró ünnepséget a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában, ahol idén nyolcvan végzős diák ballagott.

A diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek és a többi résztvevőnek már a reggeli órákban is meg kellett küzdenie a nagy hőséggel.

Elsőként Silvia Lăpuşte aligazgató köszöntötte a megjelenteket ezen a jelentős napon. Egy eseményekben és eredményekben gazdag évet zártak, jól együttműködött az iskola és a családok, amelyekből a gyerekek érkeztek. Az iskola pedagógusai arra törekedtek, hogy minden eszközt és lehetőséget felhasználjanak a gyerekek oktatására és nevelésére, ennek pedig megvolt az eredménye, hiszen az iskolai foglalkozások mellett nagyon sok iskolán kívüli tevékenységen is eredményesen vettek részt a diákok.

Doina Feher, Szatmárnémeti alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy a 10-es iskola kiváló pedagógusokkal rendelkezik, és a város egyik legjobb tanintézménye, jól döntenek azok a szülők, akik ebbe az iskolába íratják a gyerekeiket.

A továbbiakban elbúcsúztak attól a két pedagógustól, akik negyven év kitartó munka után nyugdíjba vonultak: Straub Katalin tanítónőtől és Orosz Tibor matematikatanártól. Mindketten szerény, lelkiismeretes és kötelességtudó pedagógusok.

Gnandt Zoltán, az iskola igazgatója beszédében elmondta, hogy ünnepelni és örvendeni gyűlt össze az iskola. A két nyugdíjba vonuló pedagógus számára ez a negyvenedik évzáró, de ez teljesen más, mint az eddigiek voltak. Most elköszönnek a megszokott mindennapok ritmusától, és a lelkükben élő hivatás zenéjét egyre ritkábban fogják megélni. A négy évtizednyi munkával elért eredmény tiszteletet és hálát követel. Megpróbálta őket a folyamatosan zajló tanügyi reform, kihívás elé állították a mindig változó társadalmi igények. Mindig az volt a cél, hogy a legjobbat adják át magukból a tudás és a nevelés során.

Az évzárón az iskola diákjai verseket és énekeket adtak elő, valamint felléptek a tanintézmény néptáncosai és mazsorettjei.

 

Elek György

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...