Évzáró tanácsülés Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-12-14 09:47:26

A polgármester előterjesztésére elfogadták azt a határozattervezetet is, amely révén a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ gondozásába kerül a Károlyi-kastély épülete és a park is.

Péntek délben tartották a decemberi rendes havi tanácsülésüket Nagykároly Helyi Tanácsának a tagjai. A tanácsosok eredetileg 11 határozattervezettel kapcsolatban (plusz a Különfélék kategória) hoztak volna döntést, de végül a napirendi pontok újabbakkal bővültek, illetve egy visszavonásra is sor került Kovács Jenő polgármester által.

A gyűlés operatívan zajlott, alig néhány pontban kellett kiegészítéseket hozzáfűzni az elhangzottakhoz. A tanácsosok a 2019-es év költségvetésének kiegészítése mellett az Avram Iancu-szobor körzetéhez tartozó rész térkövezésére vonatkozó határozattervezetet is elfogadták.

Kovács Jenő polgármester előterjesztésére elfogadásra került az a határozattervezet is, amely révén a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ gondozásába kerül a Károlyi-kastély épülete és a kastélyt övező park is.

Ezzel kapcsolatban mindössze egy tanácsosnak volt hozzáfűznivalója. Amint azt Ilie Ciută liberális párti tanácsos elmondta, véleménye szerint a későbbiekben bonyodalmat okoz majd ez a határozat.

Kovács Jenő válaszolt a tanácsosnak. Mint mondta, szerinte ez egy logikus döntés, mivel a kastély és a park gondozási ügyeit nem lehet egyszerűen intézni, s a munka csak abban az esetben lehet zökkenőmentesebb, ha a központ munkatársai intézik az ügyeket.

„Egy embert nem tudunk alkalmazni, aki lenyírja a füvet, olyan szinten túl van bonyolítva ez az adminisztrációs ügyintézés jelenleg” — mondta a polgármester, kihangsúlyozva, hogy az iskolák is maguk gondoskodnak az épületük gondozási kérdéseiről. Ugyanezt a lehetőséget kapják meg a központ irányítói is. A határozattervezetet végül egy ellenszavazat mellett fogadta el a tanács.

A gyűlés lezárásaképpen Kovács Jenő polgármester összegezte a 2019-es esztendőt. Mint mondta, a számok alapján elégedett, mert eredményes volt a város éve. Nincs elmaradásuk, a számlák rendezve vannak. „Biztos vannak dolgok, amiket jobban is végezhettünk volna, de reméljük, hogy a 2020-as év jó dolgokat tartogat számunkra. Elhárultak a bürokratikus akadályok, így az eurómilliós pályázataink is beindulnak jövőre” — mondta.

A polgármester beszéde végén évzáró állófogadásra invitálta a jelenlévőket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...