EXKLUZÍV: Andone menni akart, nem engedték
Utoljára módositva: 2017-04-20 10:51:17

Folytatódik a tisztogatás a Szatmárnémeti FC Olimpia másodosztályos labdarúgó-együttes játékoskeretében: most Mihai Onicaș-sal, illetve Iulian Anca-Trippel tárgyalnak a szerződésbontásról.

Cristian Daminuță és George Tudoran után további két játékosnak adhatja ki az útját a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgó-egyesület vezetősége. A keddi vezetőségi gyűlés után ugyanis megegyezés született arról, hogy a kapus Iulian Anca-Tripnek, illetve a hátvéd Mihai Onicașnak is mennie kell, ezért megkezdődnek a tárgyalások a szerződés felbontásáról. „Közös megegyezéssel akarjuk felbontani a szerződést. Ha nem hajlandók, akkor küldjük őket a juniorcsapathoz” — szögezte le Karda Attila klubelnök.

Anca-Trip nyáron jött vissza a csapathoz az Aradi UTA Bătrâna Doamnă együttestől. A statisztika szerint 23 meccsen játszott és összesen 22 gól kapott. Onicaș elküldése viszont kissé meglepő, hiszen többnyire jól játszott hátul, többször a támadás építésében is részt vállalt, ebben az idényben pedig hét gólt rúgott. Az ő nevéhez kötődik a szezon legszebb találata is, amikor a Nagyváradi Luceafărul elleni hazai meccs hajrájában félpályáról ívelt az ellenfél kapujába, és ezzel a góllal nyert emberhátrányban az Olimpia. A jelenlegi keretből Onicaș a második legjobb góllövő, Vasile Pop 11 találatnál tart.

„Egy sokkot akarunk okozni a keretbe, mert úgy érezzük, hogy idejekorán kiengedtek a játékosok. Az edző akart elmenni, hogy ezt a hatást elérhessük, de a klub vezetősége nem akarta elengedni Bogdan Andonét. Úgy véljük, hogy nem rajta múlik ez a gyenge teljesítmény” — mondta Karda.

„Valóban be akartam nyújtani a felmondásomat — nyilatkozta lapunknak a szakvezető, aki úgy érzi, nincs kellő támogatása a klub vezetőségének a részéről. — Nem csak az eredmények miatt jutottam erre az elhatározásra. Én tavaly azért vállaltam el a szatmári ajánlatot, mivel egy hosszabb távú projektről volt szó. Ehhez viszont szükségem van kellő támogatásra, egy jó klubszervezésre és játékosokra” — hangsúlyozta Andone.

Karda Attila emlékeztetett, hogy három éves projektet állítottak össze, az első évben pedig kissé túlteljesítettek azzal, hogy feljutási reményeket is dédelgettek a tavasz elején. „Idén és jövőre szeretnénk egy ütőképes csapatot összeállítani, amelynek az alapjára építve a harmadik évben egy olyan kerettel vágjunk neki az idénynek, amelyikkel feljuthatunk az élvonalba — mondta a klubelnök. — Tárgyalunk a játékosok igényeiről, és olyanokat akarunk itt tartani a jelenlegi keretből, akik komolyan veszik a terveinket.”

Az Olimpia vezetője állítja, hogy a juniorcsapat erősítését is célként tűzték ki, ezért nyáron több toborzót rendeznek majd a megye ifjúságának. Ugyanakkor egy szatellitcsapatot is szeretnénk nevezni a megyei elitligába.

Viszont az Andone által jelzett szervezési gondokra éppen egy szerdai eset világított rá. Mint arról beszámoltunk, a 19 éven aluliak élvonalbeli csapata zöldasztalnál veszítette el az Aradi UTA Bătrâna Doamnă elleni hazai bajnokit, ugyanis a szatmáriak nem biztosították a mérkőzés idejére a egészségügyi felügyeletet. Kiderült, voltak asszisztensek a pályán, viszont a bíró egy olyan igazolványt kért a személyzettől, amellyel bizonyítani tudják, hogy a sürgősségi osztályon dolgoznak. Mivel nem tudtak ilyen okmányt felmutatni, ezért a játékvezető nem engedte a mérkőzés megrendezését, az Olimpia pedig zöldasztalnál vesztette el 3–0-ra a meccset. „Ez az eset azt bizonyítja, hogy sok helyen kell még javítani” — tette hozzá Karda.

Az Olimpia felnőttcsapata egyébként pihen ezen a hétvégén, hiszen a versenyprogram szerint a Tatrangi Unirea ellen kellett volna játszanak idehaza. Mivel az ellenfél egyesület visszalépett a bajnokságból, ezért a találkozót már nem rendezik meg, az Olimpia pedig játék nélkül zsebel be három pontot – öt forduló után az első pontokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...