EXKLUZÍV: Andone menni akart, nem engedték
Utoljára módositva: 2017-04-20 10:51:17

Folytatódik a tisztogatás a Szatmárnémeti FC Olimpia másodosztályos labdarúgó-együttes játékoskeretében: most Mihai Onicaș-sal, illetve Iulian Anca-Trippel tárgyalnak a szerződésbontásról.

Cristian Daminuță és George Tudoran után további két játékosnak adhatja ki az útját a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgó-egyesület vezetősége. A keddi vezetőségi gyűlés után ugyanis megegyezés született arról, hogy a kapus Iulian Anca-Tripnek, illetve a hátvéd Mihai Onicașnak is mennie kell, ezért megkezdődnek a tárgyalások a szerződés felbontásáról. „Közös megegyezéssel akarjuk felbontani a szerződést. Ha nem hajlandók, akkor küldjük őket a juniorcsapathoz” — szögezte le Karda Attila klubelnök.

Anca-Trip nyáron jött vissza a csapathoz az Aradi UTA Bătrâna Doamnă együttestől. A statisztika szerint 23 meccsen játszott és összesen 22 gól kapott. Onicaș elküldése viszont kissé meglepő, hiszen többnyire jól játszott hátul, többször a támadás építésében is részt vállalt, ebben az idényben pedig hét gólt rúgott. Az ő nevéhez kötődik a szezon legszebb találata is, amikor a Nagyváradi Luceafărul elleni hazai meccs hajrájában félpályáról ívelt az ellenfél kapujába, és ezzel a góllal nyert emberhátrányban az Olimpia. A jelenlegi keretből Onicaș a második legjobb góllövő, Vasile Pop 11 találatnál tart.

„Egy sokkot akarunk okozni a keretbe, mert úgy érezzük, hogy idejekorán kiengedtek a játékosok. Az edző akart elmenni, hogy ezt a hatást elérhessük, de a klub vezetősége nem akarta elengedni Bogdan Andonét. Úgy véljük, hogy nem rajta múlik ez a gyenge teljesítmény” — mondta Karda.

„Valóban be akartam nyújtani a felmondásomat — nyilatkozta lapunknak a szakvezető, aki úgy érzi, nincs kellő támogatása a klub vezetőségének a részéről. — Nem csak az eredmények miatt jutottam erre az elhatározásra. Én tavaly azért vállaltam el a szatmári ajánlatot, mivel egy hosszabb távú projektről volt szó. Ehhez viszont szükségem van kellő támogatásra, egy jó klubszervezésre és játékosokra” — hangsúlyozta Andone.

Karda Attila emlékeztetett, hogy három éves projektet állítottak össze, az első évben pedig kissé túlteljesítettek azzal, hogy feljutási reményeket is dédelgettek a tavasz elején. „Idén és jövőre szeretnénk egy ütőképes csapatot összeállítani, amelynek az alapjára építve a harmadik évben egy olyan kerettel vágjunk neki az idénynek, amelyikkel feljuthatunk az élvonalba — mondta a klubelnök. — Tárgyalunk a játékosok igényeiről, és olyanokat akarunk itt tartani a jelenlegi keretből, akik komolyan veszik a terveinket.”

Az Olimpia vezetője állítja, hogy a juniorcsapat erősítését is célként tűzték ki, ezért nyáron több toborzót rendeznek majd a megye ifjúságának. Ugyanakkor egy szatellitcsapatot is szeretnénk nevezni a megyei elitligába.

Viszont az Andone által jelzett szervezési gondokra éppen egy szerdai eset világított rá. Mint arról beszámoltunk, a 19 éven aluliak élvonalbeli csapata zöldasztalnál veszítette el az Aradi UTA Bătrâna Doamnă elleni hazai bajnokit, ugyanis a szatmáriak nem biztosították a mérkőzés idejére a egészségügyi felügyeletet. Kiderült, voltak asszisztensek a pályán, viszont a bíró egy olyan igazolványt kért a személyzettől, amellyel bizonyítani tudják, hogy a sürgősségi osztályon dolgoznak. Mivel nem tudtak ilyen okmányt felmutatni, ezért a játékvezető nem engedte a mérkőzés megrendezését, az Olimpia pedig zöldasztalnál vesztette el 3–0-ra a meccset. „Ez az eset azt bizonyítja, hogy sok helyen kell még javítani” — tette hozzá Karda.

Az Olimpia felnőttcsapata egyébként pihen ezen a hétvégén, hiszen a versenyprogram szerint a Tatrangi Unirea ellen kellett volna játszanak idehaza. Mivel az ellenfél egyesület visszalépett a bajnokságból, ezért a találkozót már nem rendezik meg, az Olimpia pedig játék nélkül zsebel be három pontot – öt forduló után az első pontokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Transformers: Az utolsó lovag
Ma, 21:45
AZ UTOLSÓ LOVAG szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a Transzformerek rejtélyes földi történelmébe. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager (Mark Wahlberg), Űrdongó, egy angol Lord (Sir Anthony Hopkins) és egy oxfordi professzor (Laura Haddock). Mindenki éle
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, egyetértek a tüntetőkkel
A kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. június 23.
Egyfajta hiányérzet gyötri folyamatosan. Különösen párkapcsolatát illetően tudja jól, hogy már nem sokáig fogja ebben a formában tovább folytatni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. június 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 kg vaníliafagylalt (dobozos), 5 dkg fehér csokoládé. Az öntethez: 50 dkg érett eper, 1 db citrom, 1 ...