Ez a helyzet a körgyűrűvel
Utoljára módositva: 2018-02-19 18:11:30

Adrian Albu szatmárnémeti alpolgármester beszélt szerkesztőségünknek arról, hogyan haladnak a munkálatok a megyeszékhelyi elkerülőúttal, sajnos még mindig főleg a papírformák rendezésénél tartanak.

Február elején tartottak helyszíni vizsgálatot a városházi illetékesek a szatmárnémeti körgyűrű nyomvonalán, belebotlottak kisajátított telken olyan épületbe, amelyik szabályosan lett felhúzva, mégsem tudtak róla eddig, csütörtökön lesz gyűlés a körgyűrűépítés környezetvédelmi engedélye kapcsán és hátravan még a vízügyi engedély megszerzése is. A tervező, a kivitelező és a város illetékesei lesznek jelen az engedélyek kiadásáról szóló megbeszéléseken és Adrian Albu alpolgármester szerint a kérdéses épület-ügy is rendeződik, a tulajdonos beleegyezett, hogy ezzel együtt történjen meg a telekkisajátítás.

Késik a nyomvonal és az érintett telkek kataszteri szempontból való újbóli felmérése is, mert az erre vonatkozó közbeszerzési kiírásra senki nem jelentkezett, Albu szerint azért, mert nincs a környéken olyan cég, amelyik a feltételeknek megfelelően el tudta volna végezni ezt a munkát. Hiába volt már egy topográfiai felmérése a nyomvonalnak és az érintett telkeknek, másodikat is csinálni kell — ez állítólag pontosítja az első helyrajzi munkát —, ez legtöbb ha hónapot fog igénybe venni. Az alpolgármester szerint ezzel párhuzamosan dolgozhat is a kivitelezési munkát elnyerő Itinera és alvállalkozói, a földmérő munka nem minden szakaszban befolyásolja az építőit. Március előtt viszont ez nem fog megtörténni, mert csak jövő hónapban adja ki az építési engedélyt a közútkezelő, ehhez a technikai dokumentáció már le van adva.

Négy ponton fognak hozzáfogni az útépítők, részletezte Adrian Albu, a felüljáróknál és a hídnál fogják kezdeni a munkát. Lesz egy vasúti felüljáró Szatmárzsadány környékén, híd épül a Szamoson, mintegy száz méterre a Dana I hoteltől balra, a Szamos jobb partján pedig a Petei út és a Lázári út felett építenek közúti felüljárót, ezek tövében lesz a munkavégzés első szakasza. Nem tudok biztos határidőket mondani, tette még hozzá az alpolgármester, de hat hónapban határozták meg a hídépítéshez szükséges időt és ennek megépítését prioritásként kezelik az Itinera vezető mérnökei.

Érdemi előrelépés a kisajátítások kifizetésében sem történt még, tavaly óta várják pénzüket a telküket vesztett tulajdonosok, de nekik még mindig csak a várakozás jut. Ezzel kapcsolatban lesz egy nyílt megbeszélés március elején, mondta el ez ügyben az alpolgármester, illetve olyan procedúrák vannak még hátra a kifizetések megtörténte előtt, mint a pontosabb kataszteri munka elvégzése, egy szakbizottság által írt és a kártérítésre váró volt tulajdonosok által aláírt jegyzőkönyv alapján kiállított aktualizált telekkönyvi kivonat elkészülte, egy új kormányhatározat megszületése, majd ez követően egy akár fél évig is tartó, újabb várakozási idő letelte.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...