Ez a közösségről szól
Utoljára módositva: 2019-05-21 13:17:31

„Viszem a családot is magammal” — summázza Márton Zsuzsanna, aki a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének új elnöke lett.

Vasárnap tartotta tisztújító küldöttgyűlését Budapesten a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, ahol a szavazati joggal rendelkező harminc tagszervezet képviselői közül 24-en szavaztak bizalmat Márton Zsuzsannának, s választották két évre a KCSSZ elnökévé. „Megtisztelő, ugyanakkor meglepő is volt — hiszen a Pro Agriensis Egyesület alig egy éve lett a KCSSZ tagja — amikor pár hónapja megkerestek, s feltették a kérdést: elvállalnám-e az elnökséget? Kicsit haboztam, de nem mindenkinek adatik meg, hogy a Kárpát-medencei magyar családokért tehessen valamit, és a kihívásokat is szeretem, így igent mondtam. Ez a tevékenység, elfoglaltság nem a politikáról, hanem a közösségről szól. S bár a KCSSZ-nek több erdélyi egyesület is a tagja, úgy látom: a fontos információk, a lehetőségekről szóló híradások nem vagy csak alig jutnak el a magyar családokhoz, pedig a szövetségnek rengeteg olyan értéke van, amelyeket ismertekké kell tenni — annál is inkább, mivel olyan világban élünk, ahol az egyéni boldogulás előtérbe került a családos léttel és a család vállalásával szemben. Terveim között szerepel, hogy a KCSSZ-t úgymond továbbvigyem a Szilágyságba, Biharba, de Máramarosba is” — mondta, hangsúlyozva azt is: nagyon boldog, hogy a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület a több mint tízezer Kárpát-medencei magyar családot képviselő Családlánc mozgalomhoz csatlakozott.

A hétvégi rendezvényen az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és belföldi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte, hangsúlyozva: kormányzati szándék a családok életminőségének javítása, melytől hosszú távon a nemzet bővülését várják. Az államtitkár megerősítette, hogy ebben a társadalmi szerepvállalásban a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége határon innen és túl elkötelezett partnere a kormányzatnak immár hosszú évek óta, hiszen a szövetségnek történelmi szerepe van az összetartozás, a szülőföldön való megmaradás, valamint a magyar családok erősítésének és a gyermekvállalás örömeinek a népszerűsítésében. A beszámolók elfogadását követően a rendezvényen a küldöttek Márton Zsuzsannát választották meg két évre a KCSSZ elnökének — azt a Márton Zsuzsannát, aki nemcsak kétgyermekes édesanya, de Egri község polgármestere, valamint a községben működő Pro Agriensis Egyesület vezetőségének tagja is. „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!” — idézte Széchenyit köszöntőjében az új elnök, utalva ezzel a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének lassan két évtizedes múltjára, amelynek hagyományait, értékeit tevékenysége alapjának tekinti. Márton terveit illetően beszélt a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet további erősítéséről, s mint elmondta: biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a szövetség tevékenységének széles körű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.

Az új, háromtagú elnökségben a nagykállói Pataki János leköszönő elnök elnökhelyettesként folytatja munkáját, a másik elnökhelyettes pedig Gajda Nóra, a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett.

A küldöttgyűlés új egyesületek felvételéről is döntött, s ennek értelmében a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület a Családlánc mozgalomhoz csatlakozott, ahhoz a kezdeményezéshez, amely hét évvel ezelőtt azért jött létre, hogy összefogja a Kárpát-medencei családok életével foglalkozó civil szervezetek munkáját.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...