×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

Ez az M5 csatorna szerdai oktatási csomagja

2020.03.17 - 18:03
Megosztas :
 • Ez az M5 csatorna szerdai oktatási csomagja

  Az Egri Csillagok, az Erdélyi Fejedelemség kialakulása és a Varázsfuvola is ott lesz az M5 csatorna szerdai oktatási csomagjában - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

  A közleményben emlékeztettek, a kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni a koronavírus-járvány miatt otthon tanuló diákokat; minden hétköznap a 8-tól 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, a földrajz, a matematika, a történelem, a nyelvtan és a nyelvtanulás van középpontban.

  Hozzátették, szerdán reggel 8 órától 11 óráig Felsős című műsorukat sugározzák, melyet ezúttal elsősorban a 6. osztályos tanulók figyelmébe ajánlják.

  Biológiával kezdik és a rétek állatvilágát mutatják be. Ezután Gárdonyi Géza klasszikusával, az Egri Csillagokkal foglalkoznak, de a történelem sem marad ki: az Erdélyi Fejedelemség kialakulásával ismerkedhetnek meg a nézők. Matematikából a százalékszámítással foglalkoznak majd, amit Wolfgang Amadeus Mozart egyik leghíresebb operája, a Varázsfuvola bemutatása követ.

  Az Irány az élet című részben olyan mindennapi témákban tehetnek szert praktikus ismeretekre a nézők, mint a bankszámlanyitás vagy a lakásvásárlás, megismerhetik az alkotmány jelentését és a magyar gyógyszerészet történetét is.

  Ezt követően 11 órától délig a nyelvtanulásé lesz a főszerep, Szólalj meg! című sorozatukban az angol és az olasz nyelvvel foglalkoznak majd.

  Az Érettségi című műsoruk 12 órától nyelvtannal kezdődik, és ebben szó lesz a toldalékokról és ragokról, majd matematikával, azon belül is a gyöktényezős kifejezésekkel folytatják.

  Biológiából a kültakaróval, informatikából pedig a programozással fognak foglalkozni.

  Történelemből az Európai Unió kialakulásával és működésével ismerkedhetnek meg a nézők.

  Este 20 órakor kezdődik a Mindenki Akadémiája című műsor, amelyből választ kaphatnak az érdeklődők arra a kérdésre, hogy vajon növelhető-e az intelligencia, és ha igen, hogyan.

  A közleményben örömüket fejezték ki, hogy a Nielsen Közönségmérés adatai alapján hétfőn reggel 8 és 14 óra között, amikor az M5 oktatási műsorokat közvetített, a csatorna piacvezető volt a 4-17 évesek korcsoportjában.

  A műsorok elérhetőek lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is.

  MTI

  Cookie