Ez édeskevés a play–offhoz
Utoljára módositva: 2014-10-22 21:10:41

Négy pontos vereséget szenvedett tegnap hazai pályán a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, ezzel egyre jobban eltávolodik attól, hogy a legjobb nyolc közé jusson a rájátszásban.

Orosz–Oláh (fehér mez) volt a VSK legjobbja, míg Pesovics (középen, sötét mez) volt a temesváriak „biztos keze”

Nagyon fontos mérkőzést vesztett el szerdán hazai pályán a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, hiszen a győztes ellenféllel, a Temesvári Danzioval vélhetően harcban lesz a bajnoki alapszakasz végéig egy play–off helyért.

Adriana Pricop vezetőedző tanítványai csak a második negyedben nyújtották a várt teljesítményt. Harminc percig azonban rengeteget hibáztak, pontatlanul dobtak és a védelem is átjáróház volt a temesvári ellenfélnek. Szerencsére (ha lehet így fogalmazni), az ellenfél is sokat hibázott a támadójátékban, így sikerült tartani az eredményt.

Az első negyedben csak néhány pillanatig tudott vezetni a VSK (4–2), utána végig Ljubomir Kolarevic vezetőedző csapata irányított. Orosz–Oláh Andreea és Flavia Ferenczi az utolsó másodpercekben még visszahozta a meccset egy pontra (16–17), azonban az első tíz perc temesvári kosárral ért véget, így 16–19-ről kezdődött a második negyed. Magukhoz tértek a lányok és remek játékkal sikerült öt perc alatt átvenni a vezetést (26–25), majd két perccel később a csapatkapitány Orosz–Oláh duplájával ötre növelni az előnyt (35–30). Ismét a temesvári pontokkal zárult a tíz perc, Krnjetin triplája után pedig 37–35-ös állásnál mehettek pihenőre a csapatok. A VSK „az öltözőben maradt” a harmadik negyedre, ugyanis egyedül a Danzio akarata érvényesült a pályán. Ráadásul a kolozsvári Vlad Potra bíró is diszkrét segítséget nyújtott a temesváriaknak, amit csak részben tudott kihasználni a Bega–parti együttes, mert a pályán nyújtott teljesítménnyel egyáltalán nem tűnik egy erős alakulatnak. A mellbevágó 9:20-as harmadik negyed után maradt némi remény a VSK felzárkózására Marija Radovic és Orosz–Oláh pontjai után (49–55), de sajnos itt leállt a „szatmári motor”. A 35. percben tizennégyes hátrányból (49–63) ismét a csapatkapitány hozta vissza játékba VSK-t egy triplával és egy kétpontossal (54–63). Az utolsó tizenöt másodpercben (67–71) azonban halmozták a taktikai hibákat a szatmáriak. Faultokkal próbálták szabdalni a játékot, hogy lehetőség legyen gyors ellentámadásokból felzárkózni, azonban a végén azt a Biljana Pesovicsot hagyták folyamatosan egyedül, aki a mérkőzés idején majdnem minden pozícióból betalált (összesen 33 pontot dobott). Így vele szemben voltak kénytelenek szabálytalankodni a szatmáriak, a szerb játékosnak pedig nem reszketett a keze a szabaddobásoknál, így „lezárta” a meccset (70–74).

A VSK a vereség ellenére megőriz a 10. pozíciót a táblázatban, viszont ilyen hibákkal nehéz lesz az első nyolc közé jutni. Ráadásul a következő fordulókban sem számolhat sok ponttal, ugyanis jövő kedden Aradon játszanak, majd jön az Alexandria és egy nagyváradi „kiszállás” után a gyulafehérváriak és a sepsiszentgyörgyiek lesznek az ellenfelek. Vajon ki vállalja majd a klub vezetőségéből ezt a gyenge szereplést, mert Valeriu Neagu bizonyára nem „olyan gerinces” személy, hogy elismerje, hibázott azzal, hogy a bajnoki kezdés előtt belenyúlt a csapatba menesztve az akkori edzőt, Éles Pétert.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 6. forduló

Szatmárnémeti VSK – Temesvári Danzio 70–74 (16:19, 21:16, 9:20, 24:19).

VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Adams (6, 14, 1), Orosz–Oláh (25, 1, 4), Szmutku (0, 1, 3), Ferenczi (15, 1, 1), Manta (2, 7, 1), Radovic (5, 1, 0), Tarţa–Laza (3, 3, 1), Ross (14, 3, 0).

Danzio: Pesovic (33, 4, 3), Erak (8, 10, 0), Krnjetin (20, 4, 6), Moraru (1, 3, 0), Zidaru, Karakasevic (6, 6, 0), Ştefan, Stoedin (6, 9, 2), Dumitrache (0, 0, 1).

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...