Ez édeskevés a play–offhoz
Utoljára módositva: 2014-10-22 21:10:41

Négy pontos vereséget szenvedett tegnap hazai pályán a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, ezzel egyre jobban eltávolodik attól, hogy a legjobb nyolc közé jusson a rájátszásban.

Orosz–Oláh (fehér mez) volt a VSK legjobbja, míg Pesovics (középen, sötét mez) volt a temesváriak „biztos keze”

Nagyon fontos mérkőzést vesztett el szerdán hazai pályán a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, hiszen a győztes ellenféllel, a Temesvári Danzioval vélhetően harcban lesz a bajnoki alapszakasz végéig egy play–off helyért.

Adriana Pricop vezetőedző tanítványai csak a második negyedben nyújtották a várt teljesítményt. Harminc percig azonban rengeteget hibáztak, pontatlanul dobtak és a védelem is átjáróház volt a temesvári ellenfélnek. Szerencsére (ha lehet így fogalmazni), az ellenfél is sokat hibázott a támadójátékban, így sikerült tartani az eredményt.

Az első negyedben csak néhány pillanatig tudott vezetni a VSK (4–2), utána végig Ljubomir Kolarevic vezetőedző csapata irányított. Orosz–Oláh Andreea és Flavia Ferenczi az utolsó másodpercekben még visszahozta a meccset egy pontra (16–17), azonban az első tíz perc temesvári kosárral ért véget, így 16–19-ről kezdődött a második negyed. Magukhoz tértek a lányok és remek játékkal sikerült öt perc alatt átvenni a vezetést (26–25), majd két perccel később a csapatkapitány Orosz–Oláh duplájával ötre növelni az előnyt (35–30). Ismét a temesvári pontokkal zárult a tíz perc, Krnjetin triplája után pedig 37–35-ös állásnál mehettek pihenőre a csapatok. A VSK „az öltözőben maradt” a harmadik negyedre, ugyanis egyedül a Danzio akarata érvényesült a pályán. Ráadásul a kolozsvári Vlad Potra bíró is diszkrét segítséget nyújtott a temesváriaknak, amit csak részben tudott kihasználni a Bega–parti együttes, mert a pályán nyújtott teljesítménnyel egyáltalán nem tűnik egy erős alakulatnak. A mellbevágó 9:20-as harmadik negyed után maradt némi remény a VSK felzárkózására Marija Radovic és Orosz–Oláh pontjai után (49–55), de sajnos itt leállt a „szatmári motor”. A 35. percben tizennégyes hátrányból (49–63) ismét a csapatkapitány hozta vissza játékba VSK-t egy triplával és egy kétpontossal (54–63). Az utolsó tizenöt másodpercben (67–71) azonban halmozták a taktikai hibákat a szatmáriak. Faultokkal próbálták szabdalni a játékot, hogy lehetőség legyen gyors ellentámadásokból felzárkózni, azonban a végén azt a Biljana Pesovicsot hagyták folyamatosan egyedül, aki a mérkőzés idején majdnem minden pozícióból betalált (összesen 33 pontot dobott). Így vele szemben voltak kénytelenek szabálytalankodni a szatmáriak, a szerb játékosnak pedig nem reszketett a keze a szabaddobásoknál, így „lezárta” a meccset (70–74).

A VSK a vereség ellenére megőriz a 10. pozíciót a táblázatban, viszont ilyen hibákkal nehéz lesz az első nyolc közé jutni. Ráadásul a következő fordulókban sem számolhat sok ponttal, ugyanis jövő kedden Aradon játszanak, majd jön az Alexandria és egy nagyváradi „kiszállás” után a gyulafehérváriak és a sepsiszentgyörgyiek lesznek az ellenfelek. Vajon ki vállalja majd a klub vezetőségéből ezt a gyenge szereplést, mert Valeriu Neagu bizonyára nem „olyan gerinces” személy, hogy elismerje, hibázott azzal, hogy a bajnoki kezdés előtt belenyúlt a csapatba menesztve az akkori edzőt, Éles Pétert.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 6. forduló

Szatmárnémeti VSK – Temesvári Danzio 70–74 (16:19, 21:16, 9:20, 24:19).

VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Adams (6, 14, 1), Orosz–Oláh (25, 1, 4), Szmutku (0, 1, 3), Ferenczi (15, 1, 1), Manta (2, 7, 1), Radovic (5, 1, 0), Tarţa–Laza (3, 3, 1), Ross (14, 3, 0).

Danzio: Pesovic (33, 4, 3), Erak (8, 10, 0), Krnjetin (20, 4, 6), Moraru (1, 3, 0), Zidaru, Karakasevic (6, 6, 0), Ştefan, Stoedin (6, 9, 2), Dumitrache (0, 0, 1).

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...