Ez volt az eddigi legsikeresebb PMN!
Utoljára módositva: 2014-08-27 14:30:09

 

Becslések szerint több mint 45 000 látogató fordult meg a XIII. Partiumi Magyar Napokon, 985 liter bográcsgulyás főtt és 3 820 liter sör fogyott.


Szerda délelőtt tartottak rövid értékelőt a a mára már több tízezres tömeget megmozgató, országosan ismert és elismert szabadtéri rendezvény, azaz a Partiumi Magyar Napok szervezői. Stier Péter és Szőcs Péter főszervezők ismételten megköszönték annak a 24 civil szervezetnek, a 63 cégnek és magánszemélynek, a 112 önkéntesnek, a megyei és városi tanácsnak, az Etnikumközi Hivatalnak és Magyarország kormányának a támogatást, hiszen nélkülük nem lehetett volna olyan sikeres a rendezvénysorozat. A sorból nem maradt ki természetesen az a 20, külföldi, országos és helyi médiapartner sem, akik az egy héten keresztül tíz helyszínen és négy színpadon zajló, több mint 100 programról folyamatosan tájékoztatást nyújtottak az érdeklődőknek. „Meg vagyok elégedve a rendezvény fogadtatásával, sikerével és a látogatók számával” – fogalmazott Stier Péter, hozzátéve: több mint ezren töltötték ki a jövő évi PMN-re vonatkozó kérdőíveket. „A véleményeket most elemezzük és minden jelzést figyelembe veszünk. Az már biztos, hogy a látogatók nagyon értékelték a hét közben zajlott előadásokat, koncerteket, amelyek valóban nagyon jó minőségűek voltak. A jövő évi PMN megszervezésénél erre még inkább törekedni fogunk.” – mondta. A technikai okok miatt elmaradt Bálint Márta színművésznő önálló estjét — Marina Vlady: A megszakított repülés, avagy szerelmem, Wiszockij címmel a Magyar Kultúra Hete keretében láthatja majd a közönség.
Kereskényi Gábor képviselő, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a régió legnagyobb kulturális eseménye az eltelt 13 év során bebizonyította azt is: a legkultúráltabb rendezvény. „Idén már több mint 100 programot sorakoztatott fel, de az évek alatt még soha nem volt szükség a közbiztonságra felügyelő rendőrség, csendőrség vagy épp a tűzoltóság közbelépésére. És a rendezvény után a Kossuth-kertben nem maradtak szeméthegyek!” – mondta. Pataki Csaba szenátor pedig arra mutatott rá – megköszönve mindenkinek, aki a PMN-hét eseményein részt vett – , hogy bár nem küldtek szét „díszes és dagályos meghívókat senkinek, mégis minden politikai párt képviselője eljött. Magyarország parlamentjének alelnöke, Nyíregyháza polgármestere és alpolgármestere, több magyarországi államtitkár – mind barátokként jöttek és nem hivatalos meghívottakként.”
Ez volt a legsikeresebb PMN, állítják a szervezők – ugyanúgy, mint minden évben -, ám jövőre még magasabbra állították a mércét és igyekeznek überelni az idei rendezvényt.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...