Ez volt az eddigi legsikeresebb PMN!
Utoljára módositva: 2014-08-27 14:30:09

 

Becslések szerint több mint 45 000 látogató fordult meg a XIII. Partiumi Magyar Napokon, 985 liter bográcsgulyás főtt és 3 820 liter sör fogyott.


Szerda délelőtt tartottak rövid értékelőt a a mára már több tízezres tömeget megmozgató, országosan ismert és elismert szabadtéri rendezvény, azaz a Partiumi Magyar Napok szervezői. Stier Péter és Szőcs Péter főszervezők ismételten megköszönték annak a 24 civil szervezetnek, a 63 cégnek és magánszemélynek, a 112 önkéntesnek, a megyei és városi tanácsnak, az Etnikumközi Hivatalnak és Magyarország kormányának a támogatást, hiszen nélkülük nem lehetett volna olyan sikeres a rendezvénysorozat. A sorból nem maradt ki természetesen az a 20, külföldi, országos és helyi médiapartner sem, akik az egy héten keresztül tíz helyszínen és négy színpadon zajló, több mint 100 programról folyamatosan tájékoztatást nyújtottak az érdeklődőknek. „Meg vagyok elégedve a rendezvény fogadtatásával, sikerével és a látogatók számával” – fogalmazott Stier Péter, hozzátéve: több mint ezren töltötték ki a jövő évi PMN-re vonatkozó kérdőíveket. „A véleményeket most elemezzük és minden jelzést figyelembe veszünk. Az már biztos, hogy a látogatók nagyon értékelték a hét közben zajlott előadásokat, koncerteket, amelyek valóban nagyon jó minőségűek voltak. A jövő évi PMN megszervezésénél erre még inkább törekedni fogunk.” – mondta. A technikai okok miatt elmaradt Bálint Márta színművésznő önálló estjét — Marina Vlady: A megszakított repülés, avagy szerelmem, Wiszockij címmel a Magyar Kultúra Hete keretében láthatja majd a közönség.
Kereskényi Gábor képviselő, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a régió legnagyobb kulturális eseménye az eltelt 13 év során bebizonyította azt is: a legkultúráltabb rendezvény. „Idén már több mint 100 programot sorakoztatott fel, de az évek alatt még soha nem volt szükség a közbiztonságra felügyelő rendőrség, csendőrség vagy épp a tűzoltóság közbelépésére. És a rendezvény után a Kossuth-kertben nem maradtak szeméthegyek!” – mondta. Pataki Csaba szenátor pedig arra mutatott rá – megköszönve mindenkinek, aki a PMN-hét eseményein részt vett – , hogy bár nem küldtek szét „díszes és dagályos meghívókat senkinek, mégis minden politikai párt képviselője eljött. Magyarország parlamentjének alelnöke, Nyíregyháza polgármestere és alpolgármestere, több magyarországi államtitkár – mind barátokként jöttek és nem hivatalos meghívottakként.”
Ez volt a legsikeresebb PMN, állítják a szervezők – ugyanúgy, mint minden évben -, ám jövőre még magasabbra állították a mércét és igyekeznek überelni az idei rendezvényt.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...