Ez volt az eddigi legsikeresebb PMN!
Utoljára módositva: 2014-08-27 14:30:09

 

Becslések szerint több mint 45 000 látogató fordult meg a XIII. Partiumi Magyar Napokon, 985 liter bográcsgulyás főtt és 3 820 liter sör fogyott.


Szerda délelőtt tartottak rövid értékelőt a a mára már több tízezres tömeget megmozgató, országosan ismert és elismert szabadtéri rendezvény, azaz a Partiumi Magyar Napok szervezői. Stier Péter és Szőcs Péter főszervezők ismételten megköszönték annak a 24 civil szervezetnek, a 63 cégnek és magánszemélynek, a 112 önkéntesnek, a megyei és városi tanácsnak, az Etnikumközi Hivatalnak és Magyarország kormányának a támogatást, hiszen nélkülük nem lehetett volna olyan sikeres a rendezvénysorozat. A sorból nem maradt ki természetesen az a 20, külföldi, országos és helyi médiapartner sem, akik az egy héten keresztül tíz helyszínen és négy színpadon zajló, több mint 100 programról folyamatosan tájékoztatást nyújtottak az érdeklődőknek. „Meg vagyok elégedve a rendezvény fogadtatásával, sikerével és a látogatók számával” – fogalmazott Stier Péter, hozzátéve: több mint ezren töltötték ki a jövő évi PMN-re vonatkozó kérdőíveket. „A véleményeket most elemezzük és minden jelzést figyelembe veszünk. Az már biztos, hogy a látogatók nagyon értékelték a hét közben zajlott előadásokat, koncerteket, amelyek valóban nagyon jó minőségűek voltak. A jövő évi PMN megszervezésénél erre még inkább törekedni fogunk.” – mondta. A technikai okok miatt elmaradt Bálint Márta színművésznő önálló estjét — Marina Vlady: A megszakított repülés, avagy szerelmem, Wiszockij címmel a Magyar Kultúra Hete keretében láthatja majd a közönség.
Kereskényi Gábor képviselő, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a régió legnagyobb kulturális eseménye az eltelt 13 év során bebizonyította azt is: a legkultúráltabb rendezvény. „Idén már több mint 100 programot sorakoztatott fel, de az évek alatt még soha nem volt szükség a közbiztonságra felügyelő rendőrség, csendőrség vagy épp a tűzoltóság közbelépésére. És a rendezvény után a Kossuth-kertben nem maradtak szeméthegyek!” – mondta. Pataki Csaba szenátor pedig arra mutatott rá – megköszönve mindenkinek, aki a PMN-hét eseményein részt vett – , hogy bár nem küldtek szét „díszes és dagályos meghívókat senkinek, mégis minden politikai párt képviselője eljött. Magyarország parlamentjének alelnöke, Nyíregyháza polgármestere és alpolgármestere, több magyarországi államtitkár – mind barátokként jöttek és nem hivatalos meghívottakként.”
Ez volt a legsikeresebb PMN, állítják a szervezők – ugyanúgy, mint minden évben -, ám jövőre még magasabbra állították a mércét és igyekeznek überelni az idei rendezvényt.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...